logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Petak, 30 Listopad 2020 13:03

Obilježen blagdan Svih svetih na Spomen-groblju žrtava fašizma Kampor

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Obilježen blagdan Svih svetih na Spomen-groblju žrtava fašizma Kampor Foto: Irena Ivić

Danas je u jutarnjim satima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u povodu blagdana Svih svetih odana dužna počast umrlim internircima talijanskog fašističkog logora Kampor.

 

Vodeći se aktualnim epidemiološkim mjerama komemoracija je obilježena skromno, u najužem krugu sudionika, ali s jasnim ciljem i porukom; da objedinimo sjećanje na mračnu prošlost kako se zločini nad nevinim žrtvama jednog od najzloglasnijih talijanskih fašističkih logora ne bi zaboravili, a novi oblici fašizma i drugih totalitarnih i represivnih ideologija i režima ne bi ponovili.

 

Na središnji obelisk vijence su položili; delegacija Grada Raba predvođena vijećnikom Gradskog vijeća Grada Raba Željkom Dumičićem, izaslanik Republike Slovenije, ministar savjetnik u Veleposlanstvu Republike Slovenije u Zagrebu Matjaž Marko, izaslanik Občine Kočevje Janez Maršič te predsjednik Logorskog odbora Rab-Gonars Herman Janež ml..

 

Minutu šutnje u počast žrtvama zatražio je predstavnik domaćina, vijećnik Željko Dumičić, nakon čega su se delegacije uputile do spomenika na mjestu logora za žene, djecu i starce kako bi zajednički položili cvijeće i zapalili svijeće.

Pročitano 906 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1