Home Vijesti Aktualno stanje o novooboljelima od COVID-19 na otoku Rabu – Informacija Stožera CZ Grada Raba

Aktualno stanje o novooboljelima od COVID-19 na otoku Rabu – Informacija Stožera CZ Grada Raba

0
Aktualno stanje o novooboljelima od COVID-19 na otoku Rabu – Informacija Stožera CZ Grada Raba

Foto: RabDanas

 

U tablici s evidencijom oboljelih u općinama i gradovima Primorsko-goranske županije, u Rabu se vode još se dva slučaja oboljenja, ali to je zbog primjene principa evidentiranja oboljelih prema mjestu njihovog prebivališta. Preciznije, riječ je o slučajevima zaraze osoba koje imaju prebivalište na Rabu, a koje već neko vrijeme borave van otoka. Njihova zaraza je utvrđena testiranjem izvan Raba i na otoku nisu ostvarile kontakte.

Rab danas oglas

 

Kod svih su provedene sve potrebne epidemiološke mjere kako bi se pravodobno otkrili mogući zaraženi kontakti i spriječilo daljnje širenje bolesti. Među svim dosada obrađenim kontaktima nije bilo simptoma bolesti i svi su bliski kontakti pod epidemiološkom obradom te se prate u samoizolaciji. Trenutno na Rabu imamo četrdesetak (podaci variraju iz sata u sat) osoba koje su pod zdravstvenim nadzorom u samoizolaciji zbog kontakta s oboljelim od COVID-19, a u rapskoj ispostavi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo redovito i prema ustaljenom rasporedu se provode testiranja.

 

Epidemiološka situacija na Rabu je trenutno pod kontrolom, a takva će ostati samo ako svi i nadalje budemo odgovorni. Minimum kojeg se moramo pridržavati je nošenje zaštitnih maski, održavanje socijalne distance uz učestalo pranje i dezinfekciju ruku. U slučaju pojave simptoma koji upućuju na moguću zarazu potrebno se pravodobno kontaktno izolirati i telefonski obavijestiti izabranog liječnika i po mogućnosti epidemiologa (na telefon 776 924).

 

Zahvaljujemo svima na suradnji i pozivamo sve sugrađane na savjesno pridržavanje svih epidemioloških mjera i preporuka jer samo odgovornim ponašanjem svih nas možemo prevladati ovu pandemiju.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime