logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Petak, 06 Studeni 2020 13:22

Početak suradnje "Francka" i Ugostiteljske škole Markantuna de Dominisa Rab

Napisao/la Terezija Maškarin, Matea Gabrić i Laura Lekaj, učenice 4.b raz.
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)

Tijekom listopada u Srednjoj školi Markantuna de Dominisa Rab održan je sastanak na kojemu su uz ravnateljicu škole Anku Bišić sudjelovali strukovni učitelji Alen Marković i Dino Renić, prodajni zastupnik tvrtke „Franck“ Mladen Peričić, te Damir Pende - predsjednik Ceha obrtnika na otoku Rabu.

 

Glavna tema ovog sastanka bila je partnerstvo „Francka“ kao vodeće tvrtke za proizvodnju kave u Republici Hrvatskoj i SŠ Markantuna de Dominisa Rab, pri čemu je „Franck“, na inicijativu gospodina Penda, školi ustupio na korištenje svoj aparat za espresso kavu. Cilj ove inicijative jest promicanje kulture ispijanja kave i bolje i uspješnije obrazovanje rapskih učenika, a u tu svrhu tvrtka „Franck“ spremna je pružati potrebnu pomoć i svojevoljno omogućiti rast interesa mladih ugostitelja u suradnji s Cehom ugostitelja grada Raba.

 

Također, jedna od tema sastanka bila je i problem nedostatka stručnog kadra u ugostiteljskom sektoru, pa tako i potreba razvijanja što bolje suradnje između Ugostiteljske škole Markantuna de Domionisa Rab i lokalnog Ceha ugostitelja kako bi zajedno nastojali doprinijeti razvoju ugostiteljstva i ugostiteljske struke na otoku.

 

Ako bude mogućnosti, rapska će škola rado otvoriti svoja vrata budućim suradnjama. Prvotno bi, između ostalog, u planu bilo realizirati seminar o kavi za učenike i ugostitelje otoka Raba, kojeg bi vodio jedan od renomiranih hrvatskih barista, no realizacija takvog seminara sada ipak ovisi o aktualnoj situaciji s Covidom-19.

 

Ravnateljica Bišić zahvalila je na ovoj suradnji i promicanju rapske Srednje škole Markantuna de Dominisa Rab, čiji se učenici, zahvaljujući upravo ovakvim nastojanjima, s pravom nadaju sve boljoj suradnji i budućim projektima koje ova škola svakako zaslužuje.

Pročitano 1538 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1