logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Srijeda, 18 Studeni 2020 14:06

Trenutno 38 oboljelih na otoku, od toga 32 na području Grada Raba i 6 na području Općine Lopar

Napisao/la SCZ Grada Raba
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

Od epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dobili smo novu obavijest o rezultatima do jutros obrađenih uzoraka kontakata oboljelih na Rabu. Zabilježeno je sedamnaest novih slučajeva oboljenja, a svi su obiteljski ili bliski kontakti ranije oboljelih.

 

Kada podatke o novooboljelima pribrojimo dosadašnjim i umanjimo ih za broj ozdravljenih, dolazimo do brojke od trenutno 38 oboljelih na otoku, od toga 32 na području Grada Raba i 6 na području Općine Lopar.

 

U tijeku je provođenje epidemioloških mjera kako bi se otkrili mogući zaraženi kontakti i spriječilo daljnje širenje bolesti. Svi bliski kontakti su pod epidemiološkom obradom i prate se u samoizolaciji.

 

Kada podatke o novooboljelima pribrojimo dosadašnjim i umanjimo ih za broj ozdravljenih, dolazimo do brojke od trenutno 38 oboljelih na otoku, od toga 32 na području Grada Raba i 6 na području Općine Lopar.

 

S obzirom na izražen trend povećanja broja oboljelih i opasnost od daljnjeg širenja bolesti, Stožer civilne zaštite Grada Raba je jučer donio i objavio mjere i preporuke kojih se potrebno pridržavati. U vezi pitanja oko tumačenja zaključka o odgađanju i zabrani održavanja svih sportskih događanja (treninzi, utakmice) dajemo pojašnjenje kako se ta odredba odnosi i na vježbanje ili održavanje treninga u teretanama, fitness centrima i sl., kao i na sva natjecanja na otvorenom.

 

Osim toga, Stožer civilne zaštite RH je jučer donio Odluku o izmjeni i dopuni odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Primorsko-goranske županije, kojom je, između ostalog, propisana obveza za sve ugostiteljske objekte da na ulazu jasno istaknu obavijest o najvećem mogućem broju gostiju koji istovremeno mogu biti u ugostiteljskom objektu sukladno preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i obveza pridržavanja ograničenja dopuštenog broja gostiju te provođenja pojačanog nadzora pridržavanja epidemioloških mjera od strane vlasnika ugostiteljskih objekata. Odluka stupa na snagu 19.11.2020. godine.

 

Izvan okvira navedenog, pozivamo sve građane da na određeno vrijeme odgode sva putovanja van otoka koja nisu nužna ili neodgodiva i vjerujemo da ćemo se zajedničkim pozitivnim pristupom kroz dvadesetak dana ponovo vratiti u dobru epidemiološku situaciju.

 

U Rabu 18.11.2020.

 

Pročitano 2940 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1