Home Vijesti Doček Nove godine na Rabu prošao veselo, dostojanstveno i bez incidenata

Doček Nove godine na Rabu prošao veselo, dostojanstveno i bez incidenata

0
Doček Nove godine na Rabu prošao veselo, dostojanstveno i bez incidenata

Foto: Foto: Ivica Hodak

 

Službeno se samo zna za njih oko dvije stotine koliko ih je odsjelo i Novu 2016. dočekalo u jedinom otvorenom Imperialovom hotelu – Grand hotelu „Imperial“. U njemu su, osim nekolicine Talijana, Mađara i naših domaćih ljudi, glavninu gostiju činili Austrijanci.

Rab danas oglas

Preostalih, možda između 1.500 i 2.000 gostiju stiglo je, kako se pretpostavlja, u svoje vikendice na Rabu i kod privatnih iznajmljivača.

Cjelodnevni program dočeka Nove 2016.

Glavno događanje vezano uz staru godinu i silvestarsku noć započelo je u četvrtak već u prijepodnevnim satima na Trgu Municipium Arba. Za mnoštvo okupljenih na trgu, organizatori ovog događanja, Turistička zajednica Grada Raba, Grad Rab, Pučko otvoreno učilište Rab i ugostiteljsko poduzeće „Imperial“, osim bogate ponude ića i pića, uz odlično pripremljeni gulaš od divljači, pripremili su i bogat zabavni program u kojem su glavnu riječ imali članovi Limene glazbe DVD-a Rab, Folklorno društvo „Rapski tanac“ i vokalno instrumentalni sastav „Znak“, koji je ujedno bio i izvrstan prateći bend glavne zvijezde večeri Danijele Martinović, s kojom su okupljeni na trgu radosno ušli u novu 2016. godinu.

Valentinovo u Pragu

Vezano uz događanja na trgu na Staru godinu Turistička zajednica Grada Raba inicirala i zanimljivu nagradnu igru.

Počevši od Badnjaka svi oni koji su trgovali, odnosno kupovali nešto na području starogradske jezgre, znači u samom gradu Rabu, mogli su svoje račune odložiti u postavljeni bubanj i konkurirati za vrijednu nagradu. Sretni dobitnik, gospodin Mate Fafanđel, osvojio je višednevni boravak u Pragu u vrijeme Dana zaljubljenih – Valentinova, naravno, na trošak Turističke zajednice Grada Raba.

Veselo, dostojanstveno uz dvije manje intervencije

U zaključku valja reći da informacije koje smo dobili od određenih službi govore da je doček Nove godine na Rabu prošao veselo, dostojanstveno i bez nekih incidenata. Tek su vatrogasci rapskog DVD-a imali dvije manje intervencije. Prva bi se mogla dovesti u vezu s korištenjem petardi jer su pravovremenom intervencijom spriječili na predijelu brda Barišići mogući požar. U drugoj intervenciji asistirali su kod slijetanja i uzlijetanja vojnog helikoptera, to im je dužnost u takvim situacijama, koji je uspješno obavio posao hitne medicinske pomoći spasivši život jednom mještaninu Lopara.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime