logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Subota, 12 Prosinac 2020 21:39

Uređenje obalnog pojasa na Velom Melu u Kamporu

Autor:
Ocijeni sadržaj
(6 glasa/-ova)

S namjerom da kvalitetnije uredi dio obalnog pojasa u Kamporu, Grad Rab je prije dvije godine ugovorio izradu projektne dokumentacije, te je u suradnji s odabranim arhitektom definirao optimalnu varijantu rješenja prema kojoj će se provesti ovaj planirani zahvat. 

 

Profil pojasa koji se uređuje sastoji se od pješačke staze  šetnice duž obalnog zida, hortikulturno uređenog pojasa uz kolnik i klupa za sjedenje koje će se izgraditi uz stazu.

- "Kao i na mnogim drugim projektima i u ovom su prostorno ograničenje i koridori postojeće infrastrukture predstavljali prepreku za mogućnost još kvalitetnijeg rješenja. Početna dvojba između stavljanja naglaska na proširenje prometnice i uređenje mjesta za parkiranje automobila ili uređenja pješačke površine i zelenog pojasa riješena je u korist pješaka i hortikulturnog uređenja", kazao nam je zamjenik gradonačelnika Grada Raba Denis Deželjin.

 

Projektom uređenja pješačke površine u obalnom pojasu Kamporske drage predviđeno je oblikovno i namjenski neuređeni i neartikulirani pojas pomorskog dobra funkcionalno organizirati kao pješačku zonu.

 

Ugovorena vrijednost radova iznosi 1.964.000,00 kuna (s PDV-om), a u financiranju projekta s iznosom od 1.000.000,00 kuna sudjeluje Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Profil pojasa koji se uređuje sastoji se od pješačke staze  šetnice duž obalnog zida, hortikulturno uređenog pojasa uz kolnik i klupa za sjedenje koje će se izgraditi uz stazu. Najveći dio radova u okviru ovog zahvata odnosi se na uređenje kontaktne linije kolnika i zelenog pojasa se izvodi cestovnim rubnjacima, uređenje kontaktne linije zelenog pojasa i pješačke staze koje se izvodi parkovnim rubnjacima, zatim uređenje parterne površine šetnice betonskim opločnicima te izravnavanje postojećeg obalnog zida postavljanjem krune od kamenih ploča na gornji rub zida.

Zaštitni zeleni pojas uz cestu uredit će se sadnicama prilagođenima za rast u primorskim uvjetima (patuljasti oleander, niski tobirovac, lavanda,…), a od stablašica tamarisa formirat će se drvored. Duljina dionice na kojoj se izvode radovi iznosi 500 m, a površina obuhvata je 2.000 m².

 

- "Nakon što smo dva postupka javne nabave za radove, zbog ponuđenih cijena većih od procijenjene vrijednosti investicije, poništili, treći postupak završio je u listopadu ove godine zaključivanjem ugovora o izvođenju radova. Ugovorena vrijednost radova iznosi 1.964.000,00 kuna (s PDV-om), a u financiranju projekta s iznosom od 1.000.000,00 kuna sudjeluje Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Završetkom projekta poboljšat ćemo komunalnu uređenost i opremljenost obalnog pojasa u ovom dijelu otoka, a računamo da će projekt poticajno djelovati na dodatno uređenje dijela zapuštenih površina koje se nalaze neposredno uz cestu prema Melu", poručio je gradonačelnik Nikola Grgurić.

 

Pročitano 2223 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1