logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Srijeda, 16 Prosinac 2020 17:35

Na Rabu 31 osoba oboljela od COVID-19 - jučer je zabilježeno 5 novih slučajeva

Napisao/la Stožera civilne zaštite Grada Raba
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)

Prema današnjem podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite Grada Raba, na području otoka Raba jučer je zabilježeno 5 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

 

Prema evidencijama epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo trenutno je na Rabu 31 osoba oboljela od COVID-19.

 

U proteklih tjedan dana uzeto je 109 briseva u svrhu testiranja na SARS-CoV-2 virus, a na 84 dosad obrađenom uzorku utvrđeno je 15 novih slučajeva oboljenja. U samoizolaciji se trenutno prati 118 osoba.

 

Iz epidemiološke službe i lokalnih stožera civilne zaštite upozoravaju na nužnost pridržavanja svih epidemioloških mjera, čime značajno pridonosimo smanjenju broja oboljelih.

 

Uvijek vodimo računa o potrebi izbjegavanja rizika od širenja bolesti, a posebnu pažnju posvetimo izbjegavanju bliskih kontakata, održavanju fizičkog razmaka u zatvorenom i na otvorenom, obveznom nošenju maski za lice (tamo gdje je to propisano), izbjegavanju svih vrsta proslava izvan kruga uže obitelji, kao i o ostalim epidemiološkim mjerama propisanima u vezi funkcioniranja života i rada građana, ustanova i gospodarskih subjekata u uvjetima pandemije bolesti COVID-19.

 

U Rabu 16.12.2020.

Pročitano 1770 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1