logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Srijeda, 06 Siječanj 2021 17:01

Siščanin David Zahirović iskazao veliku zahvalnost rapskim vatrogascima

Autor:
Ocijeni sadržaj
(6 glasa/-ova)

Velike stvari rade rapski vatrogasci tamo gdje je njihova pomoć neophodna. U njihovu predanost i spremnost na odricanje i pomoć ljudima u nevolji nikada nismo ni sumnjali, jer mi na Rabu najbolje znamo koliko i što sve mogu odraditi naši vatrogasci u kriznim situacijama.

 

Ipak, danas je u redakciju portala stigao jedan poseban telefonski poziv, dakle ne komentar ispod objave, niti poruka putem e-maila, već glasovni poziv.

 

Naime, David Zahirović, student 5. godine Medicinskog fakulteta u Rijeci, inače Siščanin, veliki prijatelj rapskih vaterpolista (osobito ekipe VK Pjacete), imao je danas dirljiv susret s rapskim vatrogascima. Naravno i David je ovih dana na terenu, pomaže Petrinji, a nakon što se u našem kratkom razgovoru prisjetio svojih rapskih ljeta, nabrojavši u trenu imena i nadimke rapskih prijatelja s kojima redovito igra turnire na Banovoj, zamolio me je da na stranicama portala Rab Danas posebno istaknem njegovu zahvalnost i divljenje koju osjeća prema rapskim vatrogascima - jer sreo ih je na terenu i vidio s kojom energijom i požrtvovnošću odrađuju teške zadatke.

 

Nazvao ih je pravim herojima u situaciji koju je nemoguće doživjeti putem medija. Stvari su na terenu daleko složenije, razmjeri katastrofe, porušenosti i težine ljudskih sudbina, tek proživljeni uživo dobivaju pravu dimenziju. I zato s velikom zahvalnošću, baš kao i David, i mi pozdravljamo sve one koji su s otoka Raba učinili bilo kakav konkretni pomak u pravcu pomoći Banovini i njezinim ljudima, a posebno hvala još jednom našim vatrogascima.

 

Inače u Petrinju je stigla već peta ekipa vatrogasaca DVD-a Rab, prethodne 4 vratile su se kući nakon doista velikog posla punog opasnosti kojeg su na ponos svih nas obavili na pertinjskim krovovima. (H.H.)

Pročitano 2330 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1