Home Vijesti U Loparu realizirana nabava komunalne opreme za gospodarenje otpadom u vrijednosti od ukupno 416.073,75 kuna

U Loparu realizirana nabava komunalne opreme za gospodarenje otpadom u vrijednosti od ukupno 416.073,75 kuna

0
U Loparu realizirana nabava komunalne opreme za gospodarenje otpadom u vrijednosti od ukupno 416.073,75 kuna

Foto: RabDanas

 

Na objavljeni Javni poziv za neposredno sufinanciranje nabave komunalne opreme za gospodarenje otpadom na otocima, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Općina Lopar je u ostavljenom roku dostavila svoju prijavu s namjerom nabave polupodzemnog kontejnera za odvojeno prikupljanje papira i kartona, više od stotinu spremnika za kompostiranje, deset kontejnera za PET ambalažu i stroja za usitnjavanje biljnih ostataka.

Rab danas oglas

 

Fond je prijavu prihvatio i ugovorno se obvezao sufinancirati nabavu sredstvima pomoći u iznosu do 249.644,25 kuna, što čini 60% troškova nabave predmetne komunalne opreme. Nabava je u potpunosti realizirana, na najveće zadovoljstvo krajnjih korisnika.

 

Komunalno društvo dijeli kompostere domaćinstvima bez naknade, a kompostiranjem korisnici ostvaruju popust na cijenu obavezne minimalne javne usluge od 8% (u praksi to znači jedna fiksna naknada godišnje manje) i priskrbljuju sebi ekološki kompost s kontroliranim sastavnicama.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime