Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 21 Siječanj 2021 14:26

Gradovi Mali Lošinj i Rab dali podršku novoj liniji Veli Lošinj - Rab

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)

Gradovi Mali Lošinj i Rab iskazali su podršku Primorsko-goranskoj županiji za projekt uspostave županijske linije u obalnom putničkom prometu na relaciji Veli Lošinj – Rab – Veli Lošinj, što podrazumijeva spremnost da gradovi podmire 50% financijskih sredstava za održavanje navedene linije.

 

Unatoč udaljenosti od svega 18-ak nautičkih milja između dva susjedna otoka, zbog trenutnog nepostojanja direktne linijske povezanosti u obalnom pomorskom prometu njihova je povezanost isključivo cestovna, što je, sagledavajući vrijeme potrebno da se na taj način obavi prijevoz putnika, u današnje vrijeme neadekvatno. Danas, kada se putuje s Lošinja na otok Rab i obrnuto, vremenski je potrebno najmanje 5 sati vožnje, što bi se uvođenjem ove linije značajno skratilo, na svega sat, sat i pol plovidbe.

 

Zbog iskazanog razumijevanja Primorsko-goranske županije za navedenu problematiku čije su rješavanje zajednički pokrenuli gradovi Mali Lošinj i Rab, gradonačelnici Ana Kučić i Nikola Grgurić dali su podršku uspostavljanju nove županijske linije Veli Lošinj – Rab – Veli Lošinj čije su održavanje spremni sufinancirati s ukupno 200 tisuća kuna s PDV-om, odnosno svaki grad po 100 tisuća kuna s PDV-om.

Pročitano 1504 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles