Home Vijesti Dječji vrtić „Pahuljica” dobio certifikat „Siguran vrtić”

Dječji vrtić „Pahuljica” dobio certifikat „Siguran vrtić”

0
Dječji vrtić „Pahuljica” dobio certifikat „Siguran vrtić”

Foto: RabDanas

 

Certifikat je stigao kao rezultat uspješne suradnje GDCK Rab i Vrtića te kontinuiranog rada i sudjelovanja u Erasmus+ projektu u suradnji s nacionalnim društvima Crvenog križa Austrije, Bugarske, Hrvatske, Sjeverne Makedonije i Srbije pod nazivom “Sigurnije škole i vrtići”. U okviru projekta provodile su se razne aktivnosti iz područja prve pomoći i pripreme za izvanredne situacije. GDCK Rab i Klub mladih GDCK Rab održali su radionice pružanja prve pomoći za odgojitelje i djecu.

Rab danas oglas

 

Po završetku projekta uslijedio je državni stručni skup za odgojitelje, učitelje i stručne suradnike u dječjim vrtićima i osnovnim školama: ODGOJ ZA HUMANOST OD MALIH NOGU – PROJEKT „SIGURNIJE ŠKOLE I VRTIĆI“, organiziran od strane Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog Crvenog križa. Na skupu su sudjelovale pedagoginja Tea Staničić i odgojiteljica Zdenka Pećarina prezentacijom projektnih aktivnosti i tema provedenih u našem vrtiću. Skup se održao 27. i 28. siječnja 2021. putem Zoom platforme na kojoj je prisustvovalo više od 600 sudionika.

 

Vrtić nastavlja s osvješćivanjem i širenjem znanja o tome kako se suočiti s izazovima koje krizne situacije donose sa sobom.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime