Home Vijesti Na Rabu u proteklih tjedan dana 18 novih slučajeva oboljenja s blažom kliničkom slikom | Sveukupno 28 oboljelih od COVID-19 na otoku

Na Rabu u proteklih tjedan dana 18 novih slučajeva oboljenja s blažom kliničkom slikom | Sveukupno 28 oboljelih od COVID-19 na otoku

0
Na Rabu u proteklih tjedan dana 18 novih slučajeva oboljenja s blažom kliničkom slikom | Sveukupno 28 oboljelih od COVID-19 na otoku

Foto: RabDanas

 

Iz epidemiološke službe i lokalnih stožera civilne zaštite zbog nepovoljne epidemiološke situacije pozivaju na strogo pridržavanje svih epidemioloških mjera, čime ćemo pridonijeti smanjenju broja oboljelih.

Rab danas oglas

 

Ponovna uspostava sustavnog cijepljenja

U tjednu od 15. veljače u Primorsko-goranskoj županiji se ponovno uspostavlja sustavno cijepljenje prvom dozom cjepiva protiv COVID-19 za kategorije osoba predviđenih prvom fazom. Obavještavamo vas da će se uspostaviti i kontinuirano cijepljenje pacijenta predviđenih za drugu fazu prema redosljedu prioriteta iz Postupnika HZJZ od 14.2.2021. godine, odnosno starijih osoba, kroničnih bolesnika. Na Rabu će se cijepljenje za navedene kategorije u pravilu provoditi u prostoru Doma zdravlja i rapske ispostave NZZJZ PGŽ. U nastavku će se omogućiti i cijepljenje nepokretnih pacijenata u njihovom kućanstvu.

 

U PGŽ je još uvijek u tijeku prva faza, odnosno cijepljenje prvom i drugom dozom zdravstvenih, te djelatnika i korisnika socijalne skrbi i ostalih kategorija kada je njihovo cijepljenje posebno propisano, a cijepljenje pacijenata prijavljenih kod odabranih liječnika obiteljske medicine u tjednu od 15. do 19. veljače će se započeti cjepivom AstraZeneca. Po završetku glavnine prve faze kampanje i sukladno dostupnosti pojedinih vrsta cjepiva, na punktovima će se primjenjivati i druga registrirana cjepiva, o čemu će svi cjepitelji biti ažurno obaviješteni.

Dinamika cijepljenja na punktovima u sklopu druge faze, u prvom redu će ovisiti o količinama cjepiva koja se od HZJZ ili od proizvođača dostavljaju u centralni županijski distribucijski centar NZZJZ PGŽ. S obzirom na dosadašnje neizvjesnosti i promjene u količinama, vrstama i vremenu isporuka cjepiva te potrebu osiguravanja istog cjepiva za drugu dozu, pacijente, djelatnike zdravstvenih službi te sve druge sudionike kampanje pozivamo na razumijevanje i strpljenje te upozoravamo da trebaju očekivati organizacijske prilagodbe u cilju najracionalnije uporabe i najoptimalnijeg učinka cijepljenja kao iznimno važne mjere individualne zaštite pacijenata i kolektivne, protuepidemijske zaštite zajednice.

Sukladno nacionalnim smjernicama, distribuciju cjepiva, cijepljenje posebnih skupina osoba u kolektivima, nadzor i koordinaciju kampanje cijepljenja protiv COVID-19, kao i do sada, u najvećoj mjeri će provoditi i koordinirati djelatnici Nastavnog zavoda za Javno zdravstvo, a cijepljenje pacijenata koji se prijavljuju kod odabranih liječnika primarne zdravstvene zaštite (PZZ) će u najvećoj mjeri provoditi cjepni timovi PZZ u organizaciji Doma zdravlja PGŽ i uz koordinaciju nadležnih službi NZZJZ PGŽ.

 

U Rabu 17. veljače 2021.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime