logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Srijeda, 03 Ožujak 2021 14:31

Pojačan interes turista za pojašnjenjem protokola dolaska na Rab već u ožujku

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Pojačan interes turista za pojašnjenjem protokola dolaska na Rab već u ožujku Foto: Luka Perčinić

Kako doznajemo od direktorice Ureda TZG Raba Ivane Matušan u razdoblju od 1.1. – 2.3.2021., ostvareno je 185 dolazaka i 2.111 noćenja. Uspoređujući podatke s lanjskima, ove je godine ostvareno 44% dolazaka, te 67% noćenja u odnosu na 2020-u.

Iako su rezultati u ovom razdoblju sramežljivi, veseli činjenica da Ured TZG Raba dobiva upite od strane iznajmljivača koje turisti kontaktiraju da im pojasne protokol dolaska u Hrvatsku, na Rab, i to već u ovom razdoblju ožujka.

 

- "Važno je također napomenuti", kazala nam je Matušan, "kako je isto razdoblje prošle godine sadržavalo i rezultate dijela adventskog razdoblja kada su hoteli poslovali, što ove godine nije bio slučaj. Također je važno napomenuti kako je navedeno razdoblje obuhvaćeno striktnim zatvaranjima kako naših emitivnih tržišta, tako i Hrvatske, a sve uslijed jačih proboja virusa COVID-19. Iako su rezultati u ovom razdoblju sramežljivi, veseli činjenica da Ured TZG Raba dobiva upite od strane iznajmljivača koje turisti kontaktiraju da im pojasne protokol dolaska u Hrvatsku, na Rab, i to već u ovom razdoblju ožujka."

 

U lanjskoj godini Rab je pokazao kako se zna nositi s izazovima pandemije, te su se turistički dionici odlično snašli u novim protokolima poslovanja. Kako bi se olakšalo poslovanje turističkih dionika te istaknuo njihov trud, a sve s ciljem da se turisti osjećaju sigurnima u destinaciji koju posjećuju, od ove je godine dostupna i Nacionalna oznaka sigurnosti Safe stay in Croatia, koju je osmislilo Ministarstvo turizma i sporta, a vezana je za svjetsku oznaku „Safe travels“.

 

Svjetsko vijeće za putovanja i turizam (World Travel Tourism Council - WTTC) je početkom 2020. godine kreiralo oznaku „Safe travels“ za sigurna putovanja na svjetskoj razini, kako bi putnici lakše identificirali destinacije i tvrtke koje su usvojile svjetske standarde zdravstvene i higijenske zaštite.

 

Oznaka Safe stay in Croatia hrvatska je inačica oznake „Safe travels“ Svjetskog vijeća za putovanja i turizam koja se dodjeljuje za sigurna putovanja na svjetskoj razini, a koju Hrvatska nosi od početka pandemije COVID – 19.

- "Bez obzira na trenutnu situaciju na emitivnim tržištima, Ured TZG Raba radi na pripremi oglašavanja za ista, koja će se provesti u djelo čim se za to stvore preduvjeti. Tako su u pripremi udružena oglašavanja s poslovnim subjektima na području Grada Raba, zatim udruženo oglašavanje s TZO Lopar i TZ Kvarner, ali i plan snimanja emisije o kvarnerskim otocima (Cres, Krk, Lošinj, Rab), koja će biti emitirana na njemačkim kanalima. Sve to upućuje na optimizam u ovu turističku sezonu, koja će zasigurno biti izazovna", poručuje Ivana Mautšan.

Pročitano 1116 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1