logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Srijeda, 03 Ožujak 2021 14:53

Demontirano 35m postojećeg gata Pumpurela i postavljeno 20m novih obalnih zidova | Radovi se odvijaju u planiranoj dinamici

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Demontirano 35m postojećeg gata Pumpurela i postavljeno 20m novih obalnih zidova | Radovi se odvijaju u planiranoj dinamici Foto: Hrvoje Hodak

U studenome prošle godine krenuli su radovi na rekonstrukciji gata Pumpurela, ribarske luke u luci Rab koji bi trebali biti okončani do lipnja ove godine.

 

Do sada su izvedeni radovi u visini od 4.500.000,00 kn, odnosno izrađeni su svi betonski elementi, izvršena je demontaža 35 metara postojećeg gata te je montirano 20 metara novih obalnih zidova. S ljepšim vremenima i dinamika izvođenja se ubrzala te se ne očekuju kašnjenja u planiranoj dinamici izvođenja radova.

Predviđeni radovi obuhvaćaju rekonstrukciju gata Pumpurela u dužini 140 metar i širine 9,5 metara, odnosno zadržava se dužina postojećeg gata ali će širina biti dva puta veća.

 

Glavni cilj rekonstrukcije ribarske luke Pumpurela je cjelovito uređenje ribarske infrastrukture i unaprjeđenje ribarske djelatnosti. Projekt se financira iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo, Mjera I.23./I.24. Ribarske luke, iskrcajna mjesta, burze ribe i zakloništa. Vrijednost radova iznosi 19,9 milijuna kuna od čeka je 19, 2 milijuna kuna osiguralo Ministarstva poljoprivrede iz EU fondova, a 600 tisuća kuna osigurala je Županijska lučka uprava Rab.

 

Treba napomenuti kako će se rekonstrukcijom gata Pumpurela omogućiti lokalnim ribarima mjesto kako bi svoju djelatnost obavljali nesmetano odnosno postojeće ribarske brodove koji se nalaze u luci Rab ispred Varoša i Granda preseliti ćemo na Pumpurelu i to s unutarnje strane.

 

Kako doznajemo od ravnatelja ŽLU Rab Nenada Debelića, do sada su izvedeni radovi u visini od 4.500.000,00 kn, odnosno izrađeni su svi betonski elementi, izvršena je demontaža 35 metara postojećeg gata te je montirano 20 metara novih obalnih zidova. S ljepšim vremenima i dinamika izvođenja se ubrzala te se ne očekuju kašnjenja u planiranoj dinamici izvođenja radova.

 

Riječ je o prvoj fazi rekonstrukcije cjelokupne Luke Rab, čija se vrijednost procjenjuje na oko 60 milijuna kuna.

 

Pročitano 1083 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1