logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Utorak, 30 Ožujak 2021 12:18

Knjiga DOTA vlč. Antona Šuljića donosi presjek autorovih recenzija, kritika, eseja, prikaza i crtica o novaljskim, lunjskim i barbatskim kulturnjacima

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Knjiga DOTA vlč. Antona Šuljića donosi presjek autorovih recenzija, kritika, eseja, prikaza i crtica o novaljskim, lunjskim i barbatskim kulturnjacima Foto: Hrvoje Hodak

Sadržajno pozamašna knjiga "DOTA" autora don Antona Šuljića, katoličkog intelektualca, svećenika, publiciste, novinara i pjesnika, u izdanju MH - Ogranak Novalja, bit će široj javnosti predstavljena u nedjelju, 25. travnja 2021., dan prije 40. obljetnice svećenikove Mlade mise.

 

Knjiga je to koja na 552 stranice, kroz autorove recenzije, kritike, eseje, prikaze i crtice o novaljskim, lunjskim, ali i barbatskim kulturnjacima, dotično književnicima, likovnjacima, znanstvenicima i ponekim crkvenim čovjekom, donosi svojevrsni odraz kulturne Novalje.

- "Pisao sam je više od 20 godina jer toliko dugo do danas traje moje iščitavanje književne literature i likovno te znanstveno vrednovanje radova istaknutijih Novaljaca (u širem smislu riječi), a posve intenzivno posljednje 2 godine. Ne pretjerujem ako kažem da iza ove knjige stoje tisuće i tisuće pročitanih stranica i deseci i deseci knjiga o kojima sam potom i pisao. Skromno se nadam da će knjiga mojim sugrađanima otkriti zaista velik broj onih koji su se iz "našeg malog mista" vinuli u neke kulturne, znanstvene i druge visine. No, osim glavnog dijela knjige, u Uvodu sam se potrudio donijeti biografske podatke o puno ljudi čije su biografije bile raštrkane i poznate manjem broju ljudi. Pokupljeni i prikazani mislim da će na malom uzorku jednoga otočnog gradića pokazati iznimno bogatstvo značajeva koji su se istaknuli upravo na kulturnom području", kazao je vlč. Šuljić.

Pročitano 1165 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1