Home Vijesti U Loparu održana tradicionalna eko-akcija čišćenja priobalja i podmorja “Neka školji budu bolji”

U Loparu održana tradicionalna eko-akcija čišćenja priobalja i podmorja “Neka školji budu bolji”

0
U Loparu održana tradicionalna eko-akcija čišćenja priobalja i podmorja “Neka školji budu bolji”

Foto: RabDanas

 

U akciju su bile uključene sve udruge s područja Općine Lopar (UVDR Lopar, DVD Lopar, KUD San Marino, LD Kuna, Udruga ovčara, MNK Lopar, ŠRD Lopar, ŽK Užanca, PD Kamenjak, MK Rab, Loparski pučki pjevači, IOS Lopar), zatim nositelji koncesijskih odobrenja, RC Moby Dick, ugostitelji

Rab danas oglas

 

Dan ranije preuzete su od strane predstavnika udruga majice, rukavice, vreće i piće, te su po unaprijed određenom rasporedu već od 8,00 ujutro krenuli sa čišćenjem. Akcija je obuhvatila područje Lopara, Sv. Grgura i Golog otoka, a posebno je bilo važno počistiti teže dostupne plaže koji na tom području ima zaista puno. Sav prikupljeni otpad koji nije dovezen barkama, dopremio je Eko brod KTD-a Dundovo d.o.o. Rab, a kopneni dio logistike i odvoza otpada odradio je KTD Lopar Vrutak d.o.o..

 

Na kraju je za sve sudionike bio organiziran ručak kojeg je pripremila hotelska kuća Imperial Riviera d.d.. Ručak se dijelio u dva navrata (12,30 i 13,00), uz poštivanje distance, svaka udruga odvojeno, kako bi spriječili bilo kakvu mogućnost širenja virusa.

 

Svim udrugama i tvrtkama koje su sudjelovale dodjeljene su zahvalnice, a druženje je zbog epidemioloških mjera svedeno na minimum.


S obzirom da TZO Lopar za ovu akciju posredstvom LAGUR-a Tramuntana dobila sredstva iz 3. FLAG natječaja za Mjeru „2.B.1. Ulaganje u održivi razvoj ribarstvenog područja”, akciju su popratile i predstavnice LAGUR-a Tramuntana.

 

Direktor TZO Lopar, Marin Mušćo, zahvalio se u ime organizatora svim sudionicima akcije, uvjeren da su njome dali svoj mali doprinos pripremi destinacije za prihvat prvih ovogodišnjih turista!

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime