logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Ponedjeljak, 10 Svibanj 2021 13:51

Društvo Lopar Vrutak d.o.o. nabavilo dva nova kamiona za odvojeno prikupljanje otpada

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Temeljem provedenog natječaja za nabavu komunalnih vozila s nadogradnjom sufinanciranu od strane Europske unije iz Kohezijskog fonda, Komunalno društvo Lopar Vrutak d.o.o. je početkom svibnja pojačalo vozni park s dva nova komunalna vozila s nadogradnjom za odvojeno prikupljanje otpada.

 

Komunalno društvo Lopar Vrutak javilo se na javni poziv FZOEU 15. travnja 2020. godine po principu najbrži prst i dobio broj prijave 32.

 

U veljači 2021. godine Društvo je pokrenulo postupak nabave komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada. Postupak je pokrenut na temelju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za sufinanciranje nabave vozila sklopljenog između Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i KD Lopar Vrutak d.o.o.

 

6. travnja 2021. godine na temelju provedenog natječaja potpisan je Ugovor o nabavi komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada s tvrtkom AFTALEH ekologija i energetika d.o.o.. Vrijednost vozila iznosi 1.350.000,00 kuna bez PDV-a, od čega 85% sredstva osigurava Europska unija iz Kohezijskog fonda, dok 15% vrijednosti vozila financira društvo Lopar Vrutak d.o.o.

 

Radi se o najsuvremenijim kamionima po EU standardima koji zadovoljavaju norme Euro VI D Mitsubishi Fuso Canter 7C18 s modernom nadogradnjom IRIDE 8 m3. Kamioni osim standardne opreme za odvojeno prikupljanje otpada imaju i posude za sakupljanje otpadnog jestivog ulja što će omogućiti domaćinstvima jednostavniju predaju otpadnog jestivog ulja, a ujedno spriječiti da jestivo ulje završi u sustavu javne odvodnje ili u prirodi.

Pročitano 1077 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1