Home Vijesti U sjećanje na Ivana…

U sjećanje na Ivana…

0
U sjećanje na Ivana…

Foto: RabDanas

 

Puno smo se smijali i neopterećeno družili. Nije nas bilo briga tko je čiji, odgovarali smo si u jedinom krajnjem cilju, u želji da budemo dobri prijatelji jedni drugima.

Rab danas oglas

 

Znali su nas kao ekipu sa Stare policije. Gdje je danas DM, tamo je bilo naše mjesto susreta za vrijeme Velikog odmora, ali i mjesto okupljanja za izlaske u kino, na pizzu, odlazak u Ghetto na biljar ili na Kolo, to je bilo mjesto gdje se mogla pronaći naša ekipa. Prihvaćali smo se takvima kakvi jesmo, neopterećeno i djetinje, a gledajući sada, toliko ljudski i jednostavno.

 

Ti si, Ivane, bio među najboljima od nas. Vedar, drag, pametan, odgovoran, pristojan, prizemljen, bez zadnjih misli. Voljeli smo biti u tvojem društvu. Spreman na nove izazove, čak i s četrnaest godina, ulaziš u Udrugu rapskih samostreličara, u plesnu sekciju, što je za jednog dečka tih godina, i u tom razdoblju, bilo stvarno hrabro. Tu se pokazalo tvoje neopterećenje mišljenjem drugih, jer toliko je veselja bilo biti tako mlad, među ekipom koja je već zagazila u kasne dvadesete i rane tridesete. Sreća i veselje pratili su te u mladim tinejdžerskim godinama, kao i sve nas. Nije sve bilo ni prekrasno ni bajno, ali ljepota življenja u tim godinama je prevladavala.

 

 

Morali smo se rastati u osmom razredu. Svatko od nas krenuo je svojim putem, morali smo se dalje razvijati i postati odrasli ljudi. Nismo se više često viđali, s ponekima jesi, ali misao na društvo sa Stare policije ostala je među svima nama.

 

Vrijeme je prolazilo, mi smo odrastali, pa tako i ti. Postali smo ljudi. Baš poput onih ljudi koji su nas pred toliko godina podizali i htjeli za nas najbolje. Polako smo se vraćali na Rab, neki od nas kasnije, neki ranije, ali tražeći se kroz moguće životne puteve, stvarali smo naše živote i karijere. Susretali smo se, naravno, koliko su nam to životi i karijere dopuštale. S nekima od nas si bio bliži, s nekima si se možda samo sreo u prolazu, ali i dalje te pratio zarazni optimizam i osmijeh čovjeka koji voli život. Na tebi se dalo pročitati da si odrastao u čovjeka čvrstih uvjerenja, čovjeka pred kojim je budućnost.

 

Danas je tuga stigla u društvo sa Stare policije. Jer jedan od nas je otišao prerano, bez pozdrava, bez zadnjeg zaraznog osmijeha i šale, ili prisjećanja na nekadašnje nepodopštine iz vremena ekipe sa Stare policije. Nismo se imali vremena oprostiti. Oproštaj smo ostavljali za neka druga vremena, za nekih trideset do četrdeset godina.

 

U mislima smo s tvojom obitelji i najmilijima. Tebi se želimo zahvaliti što smo te poznavali i poručiti da te nikada nećemo zaboraviti. Uvijek ćeš biti među nama, u našim sjećanjima, fotografijama i pričama.

 

Da smo te sreli u beskraju, imali bi te zauvijek.

 

Tvoja generacija 1994./1998.

 

U Rabu, 10. svibnja 2021.

 

 

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime