logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Utorak, 11 Svibanj 2021 13:06

Gradski prostor na korištenje društvu za očuvanje otočnog tradicijskog blaga FD „Rapski tanac“

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Gradski prostor na korištenje društvu za očuvanje otočnog tradicijskog blaga FD „Rapski tanac“ Foto: Hrvoje Hodak

Folklorno društvo „Rapski tanac“ koje djeluje u sastavu Pučkog otvorenog učilišta Rab, svojim preko 30 godina dugim djelovanjem u sklopu kulturne ponude grada Raba dao je veliki doprinos očuvanju rapske baštine i tradicije, te posljedično promidžbi rapskog turizma.

 

Osim što svojim nastupima na domaćem terenu predstavljaju našu povijest i običaje tijekom svih važnijih obilježavanja i kulturno-zabavnih manifestacija, članice i članovi Folklornog društva "Rapski tanac" otočnu tradiciju nerijetko promoviraju diljem i izvan zemlje. Ono što svakako zaslužuje posebnu pohvalu je aktivna dječja sekcija folklornog društva koja unatoč trendovima koje nameće moderno vrijeme uspijeva okupljati zavidan broj najmlađih plesača i prenositi ljubav prema svojem kraju i običajima na nove generacije.

 

Zbog svog značajnog doprinosa razvoju grada na području kulture i za posebno vrijedne rezultate u očuvanju i promicanju tradicijskih vrijednosti, 2019. godine na svečanoj sjednici održanoj u povodu obilježavanja Dana Grada dodijeljena mu je Plaketa Grada Raba, a ove godine Grad Rab dodijelio mu je prostor na adresi Bobotine bb. Riječ je o prostoru koji je ranije koristilo Gradsko društvo Crvenog križa Rab, do preseljenja u novouređeni prostor Doma za starije osobe, a koji će im omogućiti adekvatnije uvjete za rad, skladištenje nošnji kao i jednostavniju organizaciju budući da se većina njihovih nastupa odvija na području povijesne gradske jezgre.

 

Privremeno rješenje

Riječ je o privremenom rješenju koje će omogućiti bolje funkcioniranje folklornog društva, a u planu Grada je dodijeliti im reprezentativniji prostor u kojemu će se moći održavati i probe, kao i osigurati prostor za rad drugim udrugama i društvima čije djelovanje doprinosi obogaćivanju društvene ponude te očuvanju tradicije.

Pročitano 1424 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1