Home Vijesti Trenutno je na Rabu ukupno 24 oboljelih od bolesti COVID-19

Trenutno je na Rabu ukupno 24 oboljelih od bolesti COVID-19

0
Trenutno je na Rabu ukupno 24 oboljelih od bolesti COVID-19

Foto: RabDanas

 

Trenutno je na Rabu ukupno 24 oboljelih od bolesti COVID-19. Oboljeli s blažom kliničkom slikom su u izolaciji i liječe se kod kuće, dok se uz njih u zdravstvenom nadzoru bliskih kontakata u samoizolaciji prati 55 osoba. U poslijednjih tjedan dana četvero oboljelih od bolesti COVID-19 je zatražilo hitnu medicinsku pomoći, hospitalizirane su i na liječenju u KBC Rijeka.

Rab danas oglas

 

Ukoliko uspoređujemo krivulje, 14-dnevne kumulativne incidencije svjedočili smo porastu oboljelih u drugom valu, padu u siječnju i ponovnom porastu u ožujku i travnju. Uzrok povećanju broja novozaraženih je širenje novih sojeva virusa koje imaju veći potencijal prijenosa bolesti u odnosu na standardni soj i brže se šire u trećem valu pandemije bolesti COVID-19. U svrhu zaštite zdravlja svih nužno je ustrajati pridržavati se epidemioloških mjera, čime svi zajedno značajno pridonosimo smanjenju broja oboljelih.

 

Neophodno je izbjegavati rizike širenja bolesti, a posebnu pažnju posvetimo izbjegavanju bliskih kontakata, održavanju fizičkog razmaka u zatvorenom i na otvorenom, obveznom nošenju zaštitnih maski, izbjegavanju svih vrsta proslava i okupljanja izvan kruga uže obitelji, kao i ostalim epidemiološkim mjerama propisanima u vezi funkcioniranja života i rada građana, ustanova i gospodarskih subjekata u uvjetima pandemije bolesti COVID-19.

 

U tijeku je nastavak cijepljenja prema planu i programu prioritetnih faza cijepljenja i liječnicima je distribuirano 1056 doza cjepiva. Cijepljenje se u pravilu provodi u prostorima rapske ispostave Doma zdravlja, kod obiteljskih liječnika, NZZJZ i u PB na Rabu.

 

VAŽNE INFORMACIJE O PLANU CIJEPLJENJA PROTIV COVID-19

Na službenim web stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo mogu se naći objedinjene sve najvažnije informacije o testiranjima, postupanju s kontaktima, te izolacijama i samoizolacijama, s posebnim osvrtom na osobe koje su preboljele COVID-19 ili su cijepljenje. 

 

Ujedno skrećemo i pozornost na upute i preporuke vezane uz način prijavljivanja građana na cijepljenje (OVDJE). Osim na tu navedene načine, za cijepljenje se možete prijaviti i kod svojeg obiteljskog liječnika

 

Podsjećamo da je cijepljenje jedno od najvećih dostignuća biomedicinskih znanosti, te predstavlja najuspješnije primijenjenu javnozdravstvenu metodu u spriječavanju i suzbijanju zaraznih bolesti. Cijepljenjem je spašeno više života nego bilo kojom drugom medicinskom intervencijom u povijesti.

 

U Rabu 19. svibnja 2021.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime