logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Petak, 29 Siječanj 2016 11:57

Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Raba u 2016. godini

Autor:
Ocijeni sadržaj
(0 glasa/-ova)
Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Raba u 2016. godini Foto: Hrvoje Hodak

Na temelju članka 20. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Raba (“Službene novine Primorsko-goranske županije” broj 27/09, 13/13, 31/13-pročišćeni tekst i 23/14) i članka 16. Odluke o javnim priznanjima Grada Raba (“Službene novine Primorsko-goranske županije” broj 14/06 i 2/10), Komisija za obilježavanje obljetnica, pripremu proslava i kulturnih manifestacija i za društvena priznanja Gradskog vijeća Grada Raba, na sjednici održanoj dana 29. siječnja 2016. godine, utvrđuje i objavljuje

JAVNI POZIV

ZA PODNOŠENJE PRIJEDLOGA ZA DODJELU JAVNIH PRIZNANJA GRADA RABA U 2016. GODINI

Statutom Grada Raba (“Službene novine Primorsko-goranske županije” broj 27/09, 13/13, 31/13-pročišćeni tekst i 19/15) propisano je da se povodom DANA GRADA RABA, 09. SVIBNJA-DANA POBJEDE (DIES VICTORIAE) dodjeljuju javna priznanja Grada, i to:

PROGLAŠENJE POČASNIM GRAĐANINOM GRADA RABA

NAGRADA GRADA RABA

PLAKETA GRADA RABA

NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO GRADA RABA i

GRB GRADA RABA

Priznanja se dodjeljuju fizičkim i pravnim osobama sa prebivalištem, odnosno sjedištem u Gradu Rabu, građanima Republike Hrvatske ili druge države koji nemaju prebivalište u Gradu Rabu, te inozemnim i tuzemnim pravnim osobama koje nemaju sjedište na području Grada Raba.

Pravo podnošenja prijedloga za dodjelu Nagrade Grada Raba, Plakete Grada Raba, Nagrade za životno djelo Grada Raba i Grba Grada Raba imaju građani Grada Raba, domaće pravne osobe i Gradonačelnik.

Pravo podnošenja prijedloga za proglašenje Počasnim građaninom Grada Raba ima Gradonačelnik i članovi Gradskog vijeća.

Prijedlog za dodjelu javnog priznanja Grada Raba podnosi se u pisanom obliku, a pisani prijedlog mora sadržavati slijedeće podatke: ime i prezime odnosno naziv podnositelja prijedloga, prebivalište ili sjedište podnositelja prijedloga, ime i prezime ili naziv pravne osobe na koju se prijedlog odnosi uz navođenje osnovnih podataka o predloženoj osobi, naziv javnog priznanja i područje za koje se prijedlog podnosi, te iscrpno obrazloženje prijedloga odnosno postignuća i doprinosa radi kojeg se predlaže dodjela javnog priznanja.

Odluku o dodjeli javnih priznanja Grada Raba donosi Gradsko vijeće Grada Raba na temelju prijedloga ove Komisije i to na način da se o svakom pojedinom prijedlogu glasuje odvojeno.

Kako nam predstoji Dan Grada Raba pozivamo vas da se uključite u predlaganje pojedinaca i pravnih osoba za dodjelu priznanja, te da vaše cijenjene prijedloge s obrazloženjem i naznakom vrste priznanja dostavite ovoj Komisiji do 29. veljače 2016. godine (ponedjeljak) putem pisarnice Grada Raba, Trg Municipium Arba 2, s naznakom: ZA DODJELU JAVNIH PRIZNANJA GRADA RABA.

Predsjednik Komisije
Mirko Umiljenović, v.r.

REPUBLIKA HRVATSKA
PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA
GRAD RAB
GRADSKO VIJEĆE
Komisija za obilježavanje obljetnica, pripremu proslava i kulturnih manifestacija i za društvena priznanja

KLASA: 610-02/15-01/03 
URBROJ: 2169-01-02/3-16-2

Rab, 29. siječnja 2016.

Pročitano 940 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

seakayakcroatia