logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Ponedjeljak, 28 Lipanj 2021 03:09

Udruga KOMIN - Uspjela akcija čišćenja barbatskog podmorja i priobalja

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

U nedjelju 27. lipnja, u organizaciji Udruge za promicanje kulture življenja „Komin“, na području Barbata uspješno je provedena akcija čišćenja podmorja i priobalja koja je započela jutarnjim okupljanjem sudionika akcije na Kaštelu.

 

U čišćenju je sudjelovalo ukupno 75 osoba, a osamnaestorici ronioca pridružila se i instruktorica ronjenja iz Hondurasa, Andrea Carolina Čuljak. Oni su podvodni dio čišćenja odradili u gornjem dijelu Barbatskog kanala te djelomično uz otočić Dolin, dok su uglavnom žene bile zadužene za čišćenje plažica po Dolinu. Ovom akcijom s morskog dna i priobalja uklonjen je jedan kontejner smeća.

 

- "Zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali u ovoj hvale vrijednoj akciji, od članova Komina, Dolina, Gradskog društva Crvenog križa Rab, Grada Raba, Lučke uprave, KPA Amfora, lokalnih ribara, barkarijola pa do predstavnica Lagura Tramuntana. Hvala i momcima koji su sudjelovali u pripremi akcije, kao i Josiću koji je ispekao svo meso i povrće, te Caffe baru Kaštel na ustupljenom prostoru za okrijepu sudionika. Također zahvaljujemo i Arijanu Žigu iz "Mirko Diving centra" koji nam je posudio više kompleta opreme za ronjenje kako bi ova akcija mogla biti u cijelosti odrađena", kazao nam je Elvis Grce, predsjednik Udruge Komin.

 

Spomenimo i to da su Udruzi za promicanje kulture življenja „Komin“ Barbat - Rab nedavnom Odlukom dodijeljena sredstava u iznosu od 82.705,17 kn za projekt "(P)održimo naše ribare i očuvajmo naše more“. Sredstva za ostvarenje ovog projekta osigurana su iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo, a projekt je prijavljen na 3. FLAG natječaju za Mjeru 2.B.1. Ulaganje u održivi razvoj ribarstvenog područja.

Pročitano 1530 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1