logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Subota, 24 Srpanj 2021 14:36

Bračni par Harde na Rab dolazi redovito već 44 godine

Napisao/la Ivica Hodak
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

A malo je nedostajalo, rekao je gospodin Wolfgang Harde, na samom početku razgovora u Uredu TZ grada Raba, da se istoga dana te davne 1978., kada su prvi puta pristali na Rab, ne okrenu natrag prema Pudarici i odu s otoka.

 

"Naime, kada smo stigli smo do Raba nakon, čini mi se, polusatne plovidbe trajektom iz Jablanca do tadašnjeg trajektnog pristaništa „Pudarica“, tamo nas je dočekalo neugodno, prohladno i kišovito vrijeme pa je supruga Christa Maria predložila da se odmah vratimo i napustimo otok. Nekako sam je uspio nagovoriti da ipak ostanemo bar do idućeg jutra. Prespavali smo u hotelu „Istra“, a onda je svanuo predivan, sunčani ljetni dan", kazao je gospodin Wolfgang.

 

I kao što jasno proizlazi iz ove male svečanosti priređene njima u čast, ne samo da su odustali od odlaska s Raba, nego su od toga dana pune 44 godine ostali vjerni otoku za kojeg ih veže i veliko prijateljstvo s njihovim domaćinima, Vickom i Marijom Macolić.

 

Svoju „naviku“ provođenja ljetnih odmora na Rabu, ovaj je njemački bračni par, prenio i na svojega sina, pa će se prezime Harde još dugo pojavljivati među redovitim gostima otoka Raba.

 

Na primanju u Uredu TZG, kojem su prisustvovali i njihovi domaćini, bračni par Macolić, Plaketu zahvale i prigodne poklone gospodinu Wolfgangu i gospođi Christi Mariji Harde uručio je voditelj marketinga Turističke zajednice grada Raba Luka Perčinić.

Pročitano 1114 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1