Home Vijesti Dundovo d.o.o. službeno preuzelo dva komunalna vozila za odvojeno prikupljanje otpada

Dundovo d.o.o. službeno preuzelo dva komunalna vozila za odvojeno prikupljanje otpada

0
Dundovo d.o.o. službeno preuzelo dva komunalna vozila za odvojeno prikupljanje otpada

Foto: Foto: Rab Danas

 

Ukupna vrijednost navedenog projekta je 1.704.536,55 kuna, a sam Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je u ožujku ove godine od strane direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) Siniše Kukića i direktora Mladena Kuparića ispred Dundova d.o.o. kao korisnika bespovratnih sredstava iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Rab danas oglas

 

Dva nova komunalna vozila danas su dostavljena i službeno predstavljena na području iza nogometnog igrališta Blato, a primopredaji su osim direktora nazočili i Damir Ćuća Žentil te Mladen Krstačić, djelatnici Dundova d.o.o. s najdužim radnim stažem na gospodarenju otpadom, koji su potom s radnim kolegama Sanjinom Kordićem i Krunom Kordićem preuzeli ključeve od direktora tvrtke Alfateh Davora Ćirića.

 

Nabavljena vozila, kojima je značajno „pomlađen“ vozni park komunalnog društva, koristit će se na administrativnom području grada Raba za prikupljanje i prijevoz selektiranog otpada svih korisnika javne usluge, a bitno je istaknuti da vozila udovoljavaju Euro 6D normi čime se osigurava niža emisija stakleničkih plinova te ublažavanje negativnih utjecaja na okoliš.

– „Provedba projekta osigurat će efikasnije prikupljanje odvojenog otpada od korisnika i učinkovitije funkcioniranje postojeće infrastrukture što u konačnici doprinosi povećanju odvojeno prikupljenog otpada. Cilj projekta je potaknuti pravilno ophođenje s otpadom i naglaskom na poštivanje hijerarhije gospodarenja otpadom kroz sprečavanje nastanka otpada, pripremu za ponovnu uporabu, recikliranje i uporabu“ istaknuo je direktor Kuparić te zahvalio Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na izvrsnoj suradnji u realizaciji projekta od iznimnog značaja za grad.

 

Vozila su dodatno opremljena nadogradnjom za prihvat otpadnog jestivog ulja iz kućanstva te sustavom za evidenciju pražnjenja spremnika.Provedba ovog projekta će posljedično imati pozitivan utjecaj na zaštitu okoliša (smanjenje količine otpada na odlagalištima, smanjenje rizika odlaganja otpada u okoliš, smanjenje emisija stakleničkih plinova), te pridonijeti uspostavi cjelovitog i održivog sustava gospodarenja otpadom.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime