Home Vijesti Njemački bračni par Solzer prvi puta na Rab stigao ratne 1992. godine

Njemački bračni par Solzer prvi puta na Rab stigao ratne 1992. godine

0
Njemački bračni par Solzer prvi puta na Rab stigao ratne 1992. godine

Foto: RabDanas

 

Vjernost Solzerovih Rabu ujedno je i vjernost Barbatu jer su od te 1992. postali i ostali stalnim gostima obitelji Ljubinka i Marinke Frankić iz Barbata.

Rab danas oglas

 

Sa svojim domaćinima stigli su i na primanje koje je jutros u znak zahvalnosti na njihovih tri desetljeća dugoj povezanosti s Rabom, priređeno u Uredu Turističke zajednice Grada Raba. Nakon ugodnog razgovora, prigodne poklone i Plaketu zahvale uručila im je direktorica Ureda TZG Raba, Ivana Matušan.

 

Iz razgovora smo doznali i to da dolazak na Rab 1992. godine, nije bio i njihov prvi susret s Hrvatskom. Prije toga boravili su nekoliko puta u mjestima duž naše obale i na otocima, a svojim su plovilom obišli i u dobroj mjeri upoznali brojne skrivene ljepote naše obale i otoka.

 

Ipak, 1992. otkrili su Rab, odsjeli kod Frankićevih, sprijateljili se međusobno do te mjere da su i Frankići posjetili njih u Frankfurtu. U Barbat na Rab dolaze ponekada i više puta godišnje što potvrđuje i podatak koji kazuje da je gospodin Heinrich u tih 30 godina Rab posjetio 53, a gospođa Monika 37 puta.

 

Na kraju treba reći i to da su Monika i Heinrich svojom ljubavlju prema Rabu zarazili i nadolazeće generacije svoje obitelji, pa sada na Rab redovito dolaze i njihova djeca i unučad.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime