logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Utorak, 21 Rujan 2021 17:59

Njemački bračni par Solzer prvi puta na Rab stigao ratne 1992. godine

Napisao/la Ivica Hodak
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Supružnici Monika i Heinrich Solzer iz Frankfurta na Majni na Rab su prvi puta stigli ratne 1992. i na njega nastavili dolaziti svih slijedećih 30 godina, ne izostavivši i te kronologije redovitih dolazaka ni preostale ratne godine u Hrvatskoj.

 

Vjernost Solzerovih Rabu ujedno je i vjernost Barbatu jer su od te 1992. postali i ostali stalnim gostima obitelji Ljubinka i Marinke Frankić iz Barbata.

 

Sa svojim domaćinima stigli su i na primanje koje je jutros u znak zahvalnosti na njihovih tri desetljeća dugoj povezanosti s Rabom, priređeno u Uredu Turističke zajednice Grada Raba. Nakon ugodnog razgovora, prigodne poklone i Plaketu zahvale uručila im je direktorica Ureda TZG Raba, Ivana Matušan.

 

Iz razgovora smo doznali i to da dolazak na Rab 1992. godine, nije bio i njihov prvi susret s Hrvatskom. Prije toga boravili su nekoliko puta u mjestima duž naše obale i na otocima, a svojim su plovilom obišli i u dobroj mjeri upoznali brojne skrivene ljepote naše obale i otoka.

 

Ipak, 1992. otkrili su Rab, odsjeli kod Frankićevih, sprijateljili se međusobno do te mjere da su i Frankići posjetili njih u Frankfurtu. U Barbat na Rab dolaze ponekada i više puta godišnje što potvrđuje i podatak koji kazuje da je gospodin Heinrich u tih 30 godina Rab posjetio 53, a gospođa Monika 37 puta.

 

Na kraju treba reći i to da su Monika i Heinrich svojom ljubavlju prema Rabu zarazili i nadolazeće generacije svoje obitelji, pa sada na Rab redovito dolaze i njihova djeca i unučad.

Pročitano 1346 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1