Home Vijesti Sanjin Stojnšek i Marin Pahljina (ŠRK Dolin) pobjednici 16. Memorijalnog kupa u podvodnom ribolovu „Četiri zvonika“

Sanjin Stojnšek i Marin Pahljina (ŠRK Dolin) pobjednici 16. Memorijalnog kupa u podvodnom ribolovu „Četiri zvonika“

0
Sanjin Stojnšek i Marin Pahljina (ŠRK Dolin) pobjednici 16. Memorijalnog kupa u podvodnom ribolovu „Četiri zvonika“

Foto: RabDanas

 

Uz članove klubova „Luben“ iz Rijeke, „Škarpina“ iz Nerezina, „Croatia Apnea“ iz Rovinja i rapskog Dolina, našle su se i 4 crnogorske ekipe iz klubova SRK „Galeb“ Tivat i SRK „Tuna“ Budva.

Rab danas oglas

 

Nakon okupljanja u rapskoj luci, Dijana Šurlina premijerno je pročitala dirljive stihove pjesme “Zvonici” autora Željka Jureše, nakon čega je uslijedilo je emocijama nabijeno zajedničko isplovljavanje svih natjecatelja iz luke Rab do mjesta na pučini na kojem su s broda “Mareta”, okruženog gliserima, uz minutu šutnje i zvuk brodske sirene, vijenac u more položili članovi obitelji stradalih rapskih podvodnih ribolovaca.

 

Tijekom samog natjecanja svaku ekipu činila su po dva ribolovca i barkarijol, a lovilo se od 9 do 15 sati, u akvatoriju otoka Raba, Sv. Grgura, Gologa, Lagnja i Dolfina pa sve do Punte Luna (otok Pag).

 

Najbogatiji ulov do sada

Službenim vaganjem ulova koje je po povratku natjecatelja obavljeno na Trgu Municipijum Arba utvrđeno je da je ulovljeno ukupno 210 komada različite ribe, odnosno 104 kg ribe 1. kategorije i 21 kilogram ugora, što je, kako doznajemo od predstavnika organizatora Marka Krstinića, najbogatiji ulov u 16. godina održavanja ovog memorijala.

 

Prvo mjesto, s osvojenih 21.830 bodova, osvojili su Sanjin Stojnšek i Marin Pahljina, članovi ŠRK Dolin, na drugo mjesto, s osvojenih 19.702 boda, plasirali su se njihovi klupski kolege Josip Macolić i Marko Katz, dok je Borisu Reiniću i Aleksandru Tomiću, članovima riječkog „Lubena“, s osvojenih 18.394 boda, pripalo treće mjesto. Najboljoj crnogorskoj ekipi u sastavu Ilija Purlija i Predrag Đuković (SRK „Galeb“ Tivat), s osvojena 13.122 boda, pripalo je 5. mjesto u ukupnom poretku.

 

Najvrjedniju ribu, zubaca od 3.08 kg ulovio je Boris Reinić, dok je zahvaljujući ugoru od 7.14 kg nagrada za najteži/najveći ulov pripala Sanjinu Stojnšeku.

 

Zanimljivo je spomenuti i to da je ovogodišnje natjecanje obilježio veliki ulov cipala-mrena, a neslužbenu titulu „Kralja mrena“ osvojili su Tomislav Pahljina i Nenad Trapp.

 

Zvonici

 

Pokucaj na vrata moja

tugo nadošla u moru plime,

uzmi srce moje, zagrli se s njime.

 

Srce treba sjetu tvoju

da otupi oštru hrid.

Probada i stišće.

Ranjeno je, plače, bolno ga pritišće.

 

Sjetimo se njih, prijatelja naših,

utkanih u bijeloj morskoj pjeni,

uronjeni, polegnuti duboko u tamnoj sjeni.

 

Hej Mihaele, Tomislave, Sanjine, Marjane!

Jeste li samo dašak vjetra,

il’ titraj ste sunca na licima našim?

Vi ste naša bol, naša gorka morska sol.

 

Bili ste tu s nama, a sada živite

samo u uspomenama.

Jata morskih riba zamjenili su nas,

plijvajući tješe, čuvaju nam vas.

 

Potonulo drago blago naše,

otkinut kamen iz krune Raba starog.

Četiri zvonika otišli u legendu,

vi čuvari našeg plavog.

 

Stihove napisao: Željko Jureša

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime