logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Petak, 05 Studeni 2021 07:23

Izglasavanjem prijedloga Odluke o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika Grada Raba zaključena III. sjednica GV Raba

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

Jučer je u Zimskom kinu Rab s početkom u 8:00 sati nastavljen drugi dio III. sjednice Gradskog vijeća koja je započela još 29. rujna 2021.

 

Od 13 vijećnika sjednici je prisustvovalo njih 12 od kojih je dvoje u radu sjednice sudjelovalo putem interneta. Predmet rasprave i odlučivanja bila je jedina preostala točka dnevnog reda: "Prijedlog Odluke o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika Grada Raba". 

 

Naime, kako stoji u obrazloženju ove točke, Odluku o ustrojstvu Gradske uprave Grada Raba kojom je uprava Grada Raba organizirana s 3 upravna odjela, donijelo je Gradsko vijeće Grada Raba na sjednici dana 6. kolovoza 2021. godine. Temeljem te Odluke, gradonačelnik Grada Raba donio je Pravilnik o unutarnjem redu gradske uprave Grada Raba, kojim su sistematizirana radna mjesta. Kako bi se mogla donijeti rješenja o rasporedu službenika na nova sistematizirana radna mjesta, bilo je potrebno donijeti novu Odluku o koeficijentima za obračun plaće, sukladno Zakonu o plaćama u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, gdje je člankom 10. određeno da koeficijente za obračun plaće službenika i namještenika u upravnim odjelima JLS određuje odlukom predstavničko tijelo te jedinice, na prijedlog gradonačelnika.

 

Nakon uvodnog obraćanja pročelnika Upravnog odjela za opće poslove i društvene djelatnosti Zvonka Puljar-Matića i provedene rasprave, u kojoj su sudjelovali vijećnici Damir Brusić i Marko Sandalić, te završne riječi gradonačelnika Nikole Grgurića, pristupilo se glasovanju te je s 8 glasova za i 4 protiv donijeta Odluka o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika Grada Raba. Time je iscrpljen dnevni red III. sjednice Gradskog vijeća Grada Raba i sjednica je zaključena.

Pročitano 1172 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1