logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Petak, 05 Studeni 2021 15:38

Zajedničkim snagama do izlaza iz pandemije - Apel Psihijatrijske bolnice Rab da se cijepite

Napisao/la Psihijatrijska bolnica Rab
Ocijeni sadržaj
(23 glasa/-ova)

I u drugoj godini pandemije Psihijatrijska bolnica Rab je, uz svoju redovnu djelatnost, aktivno uključena u javnozdravstvenu zaštitu pučanstva otoka Raba, ali i gostiju otoka.

Od početka cijepljenja protiv koronavirusa do danas aplicirano je preko 3.800 doza cjepiva, čime je i Psihijatrijska bolnica Rab, u suradnji s Domom zdravlja PGŽ - ispostava Rab i NZJZ-om, aktivno doprinijela sniženju epidemiološkog rizika i zdravstvenoj sigurnosti sugrađana

 

Radi nesmetanog odvijanja djelatnosti, redovito se testiraju djelatnici i pacijenti sukladno smjernicama HZJZ-a. Tijekom ove godine izvršeno je gotovo 10.000 testiranja brzim antigenskim i PCR testom, kako djelatnika i pacijenata tako i građana.

 

S obzirom na važnost cijepljenja kao jedine zaštitne mjere, bolnica je aktivno uključena u cijepljenje kroz dva mobilna tima. Od početka cijepljenja protiv koronavirusa do danas aplicirano je preko 3.800 doza cjepiva, čime je i ova zdravstvena ustanova, u suradnji s Domom zdravlja PGŽ - ispostava Rab i NZJZ-om, aktivno doprinijela sniženju epidemiološkog rizika i zdravstvenoj sigurnosti sugrađana.

 

S obzirom na eksponencijalni rast zaraženih u Republici Hrvatskoj i u Europi, Psihijatrijska bolnica Rab apelira na cijepljenje kao važan i bitan faktor zaštite od prijenosa infekcije i očuvanja zdravlja svih nas.

 

Unatoč svim primijenjenim mjerama, u bolnici je posljednjih dana zabilježeno više slučajeva osoba pozitivnih na koronavirus (ukupno 22), od kojih su neki ranije preboljeli ili čak bili cijepljeni, što dodatno govori o nepredvidivosti ove bolesti.

 Unatoč svim primijenjenim mjerama, u bolnici je posljednjih dana zabilježeno više slučajeva osoba pozitivnih na koronavirus (ukupno 22), od kojih su neki ranije preboljeli ili čak bili cijepljeni, što dodatno govori o nepredvidivosti ove bolesti. Stanje oboljelih je za sada stabilno, a primjenjuju se sve raspoložive mjere kako se epidemija ne bi širila.

 

Polikliničke službe i dalje rade redovno, uz pojačane epidemiološke mjere. Mole se korisnici usluga bolnice da na preglede dolaze u dogovoreno vrijeme kako bi se izbjegle gužve i smanjili fizički kontakti dok traje trenutni epidemijski val.

Pročitano 1564 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1