logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Nedjelja, 05 Prosinac 2021 13:14

Druga nedjelja Došašća | Palimo drugu svijeću na adventskom vijencu

Napisao/la Josip Badurina
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Druga nedjelja Došašća | Palimo drugu svijeću na adventskom vijencu Piše: Josip Badurina

Druga nedjelja Došašća ujedno je i "Nedjelja ljubavi" kada vjernici katoličke crkve pale drugu adventsku svijeću kako bi u srcima zasvijetlila radost, mir i ljubav koju donosi Isus Krist u Betlehemskoj štalici.

 

Ona nosi poruku ljubavi prema svim ljudima, poruku usmjerenu k pomoći u nevoljama koje donosi moderno društvo i njegove svakodnevne brige i križevi. Došašće je poziv na ljubav i djela milosrđa koja u svima donose radost i nadu, iščekivanje rođenja Spasitelja svijeta koji se u svojoj malenosti daruje čitavom svijetu na obraćenje i spasenje. Ljubav prema bližnjemu, ljubav prema Isusu i Presvetom oltarskom sakramentu, toplins u srcu prema svakom stvorenju, poruke su druge Nedjelje došašća koja u svima pali svijeću dobrote i ljubavi te svojim svijetlom donosi radost i mir svakoj duši koja se raduje dolasku Isusa Krista.

 

Svijeća koja gori predstavlja Krista koji je svijetlo svijeta i u tamu je došao da otvori ljudska srca za spasenje i mir te za uzajamno pomaganje i razumijevanje. Neka se svako srce otvori za dolazak malenog Isusa djelima ljubavi i milosrđa prema svakom, počevši od bližnjih kojima je pomoć potrebna. Neka se sva radost koju nosi ljudsko srce, prenese na čitav svijet u liku djeteta Isusa, čiji se dolazak s radošću isčekuje u miru i ljubavi.

Pročitano 616 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1