Home Vijesti Preminula časna majka Marina (Marija) Škunca (1958. – 2021.)

Preminula časna majka Marina (Marija) Škunca (1958. – 2021.)

0
Preminula časna majka Marina (Marija) Škunca (1958. – 2021.)

Foto: RabDanas

 

Rođena je 24. rujna 1958. godine u Novalji na otoku Pagu gdje radosno živi dane svojeg djetinjstva i mladenaštva. Školovanje nastavlja u Zagrebu upisujući Učiteljski fakultet, gdje po završetku ostaje i raditi. Osjetivši u svome srcu Gospodinov zov, unatoč mnogim protivljenjima iznutra i izvana, ulazi u samostan benediktinki sv. Andrije u Rabu 9. siječnja 1987. godine. U istom će samostanu 21. siječnja 1989. godine položiti svoje prve redovničke zavjete u ruke tadašnje opatice M. Giuseppine Bacchia. Njihova povezanost u životu nastavila se i u času smrti jer je Gospodin u razmaku od samo tjedan dana obje pozvao u svoju nebesku slavu.

Rab danas oglas

 

Svojim posvećenim životom, žarkim molitvama i duhovnom brigom neprestano je bila blizu povjerenim joj sestrama i drugim vjernicima. Mnogi će je pamtiti po njezinom velikom srcu i predivnom glasu koji je kroz godine odjekivao samostanskom crkvom sv. Andrije u Rabu. Bila je osoba duboke kontemplacije i konkretne akcije, uvijek spremna da vještinom vođenja zajednice svakoj sestri bude prije svega prava majka. Za vrijeme njezine dugogodišnje poglavarske službe rapska je zajednica benediktinki otvorila vrata tolikim djevojkama i brojčano se višestruko povećala, što uvelike govori o revnosti kojom je M. Marina kao opatica predvodila zajednicu.

 

 

Mnogo bi se toga još moglo napisati o č. m. Marini, ali iznad svega dobrota njezina srca poznata je Gospodinu kojemu je kroz godine vjerno služila. Vjerujemo kako je rapska zajednica benediktinki sada bogatija za još jednu nebesku zagovornicu, koja će rast zajednice pratiti iz slave Kralja kraljeva i Gospodara gospodara (kako je glasilo i geslo njezina monaškog posvećenja).

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime