Home Vijesti Učenici generacije šk.g. 1970./71. OŠ Vlado Vukušić Rab proslavili 50. godišnjicu male mature

Učenici generacije šk.g. 1970./71. OŠ Vlado Vukušić Rab proslavili 50. godišnjicu male mature

0
Učenici generacije šk.g. 1970./71. OŠ Vlado Vukušić Rab proslavili 50. godišnjicu male mature

Foto: Foto: Ivica Hodak

 

Na subotnjem jubilarnom okupljanju, šestom po završetku osnovnoškolskog obrazovanja, od trideset živućih maturanata, što zbog orkanskom burom spriječenih dolazaka, a netko je u šali dodao, što zbog starosti, okupilo se njih deset.

Rab danas oglas

 

 

Na svečanoj večeri u restoranu „Nada“ u Palitu, s velikim zadovoljstvom su se prisjetili svojih dviju učiteljica, pok. Smiljke Bunić, koja ih je vodila od 1. do 4. razreda i Dunje Šporer, pod čijim su razredništvom vođeni od 5. do 8. razreda.

– „Inače, mi smo generacija koja se, nakon osnovnoškolskog, ali i srednjoškolskog, te fakultetskog obrazovanja, nije raspršila širom svijeta”, rekla nam je jedna od maturantica, Marina (Auer) Šimičić, dodavši da je među njima bio i danas nažalost pok. Davor Travaš, nekadašnji novinar i ravnatelj Hrvatskog radija Radio Rijeke, kao i podatak da ih je na njihovom prvom okupljanju 1976. godine, pet godina po završetku osnovne škole, svojim pjevanjem uz galzbenu pratnju oca Stanka, zabavila tada 6-godišnja djevojčica Tatjana Matejaš – Tajči.

 

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime