Home Vijesti Božićni domjenak | Unatoč različitosti imamo dovoljno zajedničke mudrosti, snage i ljubavi prema ovom otoku

Božićni domjenak | Unatoč različitosti imamo dovoljno zajedničke mudrosti, snage i ljubavi prema ovom otoku

0
Božićni domjenak | Unatoč različitosti imamo dovoljno zajedničke mudrosti, snage i ljubavi prema ovom otoku

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

Sve okupljene uvodno je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Grada Raba gospodin Željko Dumičić, a zatim je prigodni govor održao gradonačelnik Raba Nikola Grgurić koji se naiprije osvrnuo na godinu iza nas, na brojne probleme i teške situacije u kojima su se našli prvenstveno poduzetnici koju su doslovno trebali naći načina da prežive, održe svoje poslovanje i zadrže zaposlenike.

Rab danas oglas

– Svjedoci smo da se, bez obzira što je čitav svijet pokleknuo, možemo podičiti da smo znali uspješno broditi kroz ova izazovna vremena, naravno, uz vašu podršku i povjerenje. Projekti su vidljivi svuda oko nas, one projekte koji su dugo godina bili nedovršeni priveli smo svrsi, postali smo sredina koja potiče i stvara poduzetno okruženje. Iduća je godina prepuna dobrih projekata i pozitivne energije, a naš će gradski proračun uvjeren sam, biti prvi koji će na sjednici 28. prosinca dobiti podršku širu od one koja je do sada bila uobičejena, zato jer smo u projekcije uključili sve, lokalni interes, interes županije, primjerice, kroz nadogradnju škole s ciljem da nam djeca konačno idu ujutro na nastavu, i naravno državni interes, bilo da je riječ o državnoj ceti D-105 od Snuge do Pudarice ili o uređenju luka. Nešto se pomaknulo i u susjednoj Ličko-senjskoj županiji u kojoj je Stinica konačno došla na dnevni red, a zahvaljujući odličnoj suradnji s kolegom u susjednoj Općini Lopar sporazumno idemo riješiti i odvodnju do kraja, baš kao što smo uspješno riješili pitanje sanacije i zatvaranja odlagališta otpada na Sorinju. Ako stavimo svako politikanstvo po strani, shvatit ćemo da, unatoč različitosti, zajedno imamo dovoljno mudrosti, snage i ljubavi prema ovom otoku za nove iskorake u bolje sutra”, poručio je Grgurić poželjevši na kraju svima čestit Božić i sretnu, uspješnu i zdravu Novu 2022. u kojoj ćemo svi zajednički ići prema istome cilju.

 

Na kraju je, uz blagoslov, sve prisutne pozdravio i rapski dekan monsinjor Mladen Mrakovčić, a druženje je nastavljeno uz prigodnu zakusku u svečanom ambijentu hotela.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime