Home Vijesti Sadržajima ispunjen veseli TJEDAN OČEVA u Dječjem vrtiću “Pahuljica”

Sadržajima ispunjen veseli TJEDAN OČEVA u Dječjem vrtiću “Pahuljica”

0
Sadržajima ispunjen veseli TJEDAN OČEVA u Dječjem vrtiću “Pahuljica”

Foto: Foto: DV Pahuljica

 

Tjedan je započeo predavanjem za roditelje pod naslovom “Zašto su očevi važni” koje je putem zoom aplikacije održala pedagoginja Vedrana Domaćinović Pičuljan.

Rab danas oglas

 

U suradnji s Dječjim vrtićem Konavle u srijedu 16. ožujka putem zoom aplikacije održano je stručno usavršavanje za odgojitelje oba vrtića također na temu “Zašto su očevi važni”. S nalazima istraživanja o dobrobitima očeve rane uključenosti, odgojitelje su upoznale stručne suradnice psihologinja Tena Erceg i pedagoginja Vedrana Domaćinović Pičuljan. Odgojiteljice su imale priliku čuti i primjere na koji način oba vrtića uključuju očeve u svoj rad. Rapski vrtić zastupala je odgojiteljica Barbara Matahlija.

 

 

U odgojno-obrazovnim skupinama tijekom čitavog tjedna provodile su se razne aktivnosti na temu očeva. Djeca su donosila fotografije svoga oca, razgovarala o njima, upoznala prijatelje u skupini o tome kako se zovu, čime se bave i što vole raditi s njima. Nastajali su tako zanimljivi plakati s fotografijama očeva i dječjim izjavama o njima. Čitale su se priče i pjevale pjesmice na temu očeva. U odgojno-obrazovnoj skupini Pčelice organizirano je i druženje s očevima u dvorištu vrtića gdje su očevi zajedno s djecom sadili biljke.

 

 

U petak su djeca kućama ponijela vrlo kreativne i vesele čestitke svojim očevima, a neke su skupine pripremile očevima i kratke video snimke na kojima su im djeca pjevala ili recitirala.

 

Na nivou vrtića osmišljena je video čestitka koja je sadržavala i neke važne činjenice o važnosti očeve rane uključenosti.

 

Aktivnosti s očevima povodom Tjedna očeva u nekim će se skupinama nastaviti i u idućem tjednu. Odgojno-obrazovnu skupinu Ribice posjetit će otac pčelar i djecu upoznati s košnicama. Odgojno-obrazovna skupina Bubamare svoje je očeve uposlila preko vikenda pa će do idućeg tjedna sa svojom djecom kod kuće izrađivati razna prometna sredstva i tako se uključiti u njihov trenutni projekt o prometu.

 

 

Uključivanje očeva u rad vrtića nastavit će se, naravno, i ostatak godine. Svi se nadamo popuštanju epidemioloških mjera i sve većem broju suradnji uživo.

 

Očeva uloga u životu djeteta je jedinstvena, a otac ju na najbolji način ispunjava kada provodi kvalitetno vrijeme s djetetom te se aktivno uključuje u njegov život. Koliko su očevi važni najbolje nam govore izjave djece:

– “Volin svoga tatu jer me negdje pelje.”

– “Volim tatu zato jer mi sve kupuje i čips mi kupuje od paprike.”

– “Stalno idemo u šetnju i stalno lovimo sipe.”

– “Volim tatu jer pramo auto skupa i moren se zmočit.”

– “Moj tata je baš sladak i ne odlipljevan se od njega, ko slajm sam mu.”

– “Ja se volin s njemun igrat.”

– “Volim sa svojim tatom ići u šetnje i igrati nogomet.”

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime