Home Vijesti U crkvi Sv. Justine proslavljena svetkovina Svetog Josipa kršćanskog simbola obiteljskog zajedništva

U crkvi Sv. Justine proslavljena svetkovina Svetog Josipa kršćanskog simbola obiteljskog zajedništva

0
U crkvi Sv. Justine proslavljena svetkovina Svetog Josipa kršćanskog simbola obiteljskog zajedništva

Foto: Napisao: Josip Badurina | Snimio: Sanjin Badurina

 

Tim povodom sveto misno slavlje u crkvi Sv. Justine predvodio je rapski župnik Mladen Mrakovčić uz zajedništvo okupljenih vjernika oko Gospodnjeg stola.

Rab danas oglas

 

Poput Svetog Josipa vjernici su pozvani prenositi riječ Božju budućim generacijama i tako donijeti u srca novu ljubav za zajedništvo i ljepotu koju nosi živa vjera. Sveti Josip primjer je dobrote i poniznosti koja donosi mnoštvo plodova. Iako se u Bibliji ne spominje na puno mjesta, njegov je utjecaj velik upravo zbog poniznosti i dobrote, te topline srca kojom je ispunio Isusovu mladost i ostao vjeran svojoj zaručnici Bogorodici Mariji.

 

U Josipu prepoznajemo istinski put življenja vjere koja nam se daruje u Isusu koji je promatrajući kako Josip, njegov otac, tesar, obrađuje drvo i sam od svoje mladosti navijestio trpljenje na križu i slavno Uskrsnuće.

 

Sveti Josip neka bude uzor i donese u srca spoznaju kako se svi problemi i nedaće mogu svladati uz pomoć Božje blizine u srcu. Ona otvara vrata za život vječni i za djela milosrđa koja donose obilate plodove, novu ljubav i gorljivost.

 

Neka Sv. Josip bude uzor očinstva i obiteljskog zajedništva te donese novu ljubav u svačije srce te bude zauvijek uzor koji svim vjernicima na njihovom na životnom putu.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime