logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Nedjelja, 20 Ožujak 2016 20:28

Cvjetnica ili Nedjelja muke Gospodnje za kršćane je dan opredjeljenja

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Cvjetnica ili Nedjelja muke Gospodnje za kršćane je dan opredjeljenja Foto: Hrvoje Hodak

Kako stari latini rekoše "Extrema tanguntur", podsjetio nas je danas u svojoj kratkoj, ali nadahnutoj propovjedi, barbatski župnik vlč. Krunoslav Boras. I doista, ovo je dan u kojem se krajnosti dodiruju, u istom danu, istom satu, isti ljudi, najprije će klicati "Hosana", a potom, ne shvaćajući kako taj Isus želi najprije ući u njihovo srce kao što je ušao u Jeruzalem, izvikivat će "Raspnite ga".

Cvjetnica ili Nedjelja muke Gospodnje za kršćane je dan opredjeljenja, uvod u Veliki tjedan koji ne smije biti tek komemoracija, već vrijeme osluškivanja što trebamo učiniti u svom vlastitom životu kako bismo zaista baštinili snagu Kristova imena i opravdali svoj kršćanski poziv.

Na inicijativu žena članica Udruge Komin, kojima su se kasnije priključile i druge volonterke, s puno entuzijazma i nesebično darovanog vremena, uz ugodna druženja na radionicama dva puta tjedno kroz čitavih mjesec dana, kreirane su maštovite uskrsne dekoracije koje su se na Cvjetnicu prodavale ispred ulaza u barbatsku crkvu sv. Stjepana. Vještini pletenja maslinovih grančica podučavala ih je gospođa Dragica Kordić, a sav prihod prikupljen od prodaje namijenjen je za karitativne svrhe. Doznajemo kako će se sa sličnim radionicama nastaviti i ubuduće ususret velikim crkvenim blagdanima.

Pročitano 2569 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1