Home Vijesti Projektu Rab Archaeological (T)races dodijeljena Plaketa sa zlatnim znakom u kategoriji “Najbolji kulturno-turistički proizvod”

Projektu Rab Archaeological (T)races dodijeljena Plaketa sa zlatnim znakom u kategoriji “Najbolji kulturno-turistički proizvod”

0
Projektu Rab Archaeological (T)races dodijeljena Plaketa sa zlatnim znakom u kategoriji “Najbolji kulturno-turistički proizvod”

Foto: Fotografije s terena: Hrvoje Hodak

 

Time je još jednom, nakon prošlogodišnjeg osvajanja prestižne nagrade Europske mreže kulturnog turizma, potvrđena vrijednost ovog inovativno koncipiranog projekta.

Rab danas oglas

 

Nagradu su na svečanosti u Solinu preuzeli članovi projektnog tima Katarina Ribarić, Marin Mušćo i Luka Perčinić, a dodjeli je prisustvovao i gradonačelnik Grada Raba Nikola Grgurić.

 

Dobro vođenom i organiziranom rapskom projektnom timu od velike su pomoći pri realizaciji koncepta bili partneri i vrhunski stručni suradnici iz Instituta za arheologiju i Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka te agencije Heritage Malta, a financijsku potporu dali su Grad Rab, Općina Lopar i Rijeka 2020 – EPK, u čijem se programu projekt RAT i bio.

 

Nastavak suradnje s Institutom za Arheologiju i Pomorskim i povijesnim muzejom Hrvatskog primorja Rijeka

Zadovoljstvo dosadašnjom kvalitetnom i predanom suradnjom sa stručnim suradnicima i njihovim institucijama, rezultiralo je u srijedu 30. ožujka, potpisivanjem sporazuma o nastavku suradnje s Institutom za arheologiju, kojeg će u radu na RAT projektu predstavljati profesorica Ana Konestra, te sporazuma o nastavku suradnje s Pomorskim i povijesnim muzejom Hrvatskog primorja Rijeka, kojeg će u radu na RAT projektu predstavljati arheolog Ranko Starac.

 

Suradnja će se nastaviti u nekoliko područja kao što su; stručna podrška i pripreme kod pokretanja procesa za privremenu zaštitu lokaliteta na području na kojima prolaze tematske staze, nastavak istraživanja postojećih lokaliteta već obuhvaćenih RAT projektom, kreiranje svojevrsne arhivske građe RAT projekta sa svim poznatim izvorima i podacima o do sada obuhvaćenim lokalitetima, pomoć prilikom uspostavljanja kontakata i suradnji sa ostalim stručnim ustanovama, nastavak suradnje na projektima edukacije lokalnog stanovništva, te nadograđivanje projekta istraživanjem novih lokaliteta i njihovog predstavljanja u vidu RAT POI-a, tzv. točki interesa i kasnijem povezivanju istih u moguće nove rute.

 

Prvi ovogodišnji dolazak na otok od strane stručnih suradnika profesorice Ane Konestre i arheologa Ranka Starca, a u društvu članova rapskog projektnog tima, Katarine Ribarić i Luke Perčinića, iskoristili smo za obilazak nekih novih lokaliteta na području Kalifronta i šume Dundo koja zaista skriva zanimljive priče. Fotografije možete pogledati u galeriji.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime