Home Vijesti TZO Lopar | JAVNI NATJEČAJ za izradu grafičkog rješenja tabli TZO Lopar

TZO Lopar | JAVNI NATJEČAJ za izradu grafičkog rješenja tabli TZO Lopar

0
TZO Lopar | JAVNI NATJEČAJ za izradu grafičkog rješenja tabli TZO Lopar

Foto: RabDanas

 

 

Rab danas oglas

Lopar, 15.04. 2022. godine

 

JAVNI NATJEČAJ ZA IZRADU IDEJNOG RJEŠENJA – za turističke table Turističke zajednice općine Lopar

 

Turistička zajednica općine Lopar (u daljnjem tekst Naručitelj) poziva sve pravne i fizičke osobe – autore i kreativne timove (u daljnjem tekst natjecatelji) da se prijave na natječaj za izradu idejnog rješenja za turističke table po mjestu Lopar. Rok za predaju idejnog rješenja je do 02.05.2022. do 12h.

 

1. Uvodne odredbe

Natječaj je javnog karaktera. Na natječaju mogu sudjelovati pravne i fizičke osobe – profesionalni dizajneri, samostalni autori ili kreativni timovi. Povjerenstvo se sastoji od predstavnika stručne službe TZO Lopar, predstavnika Turističkog vijeća TZO Lopar i predstavnika Skupštine TZO Lopar. Natječaju ne mogu pristupiti sastavljači natječajnog zadatka, članovi povjerenstva, zaposlenici niti njihovi bliski srodnici.

Svaki od Natjecatelja ima pravo sudjelovanja na Natječaju s najviše 3 (tri) prijave, odnosno tri natječajna rada. Natječaj je otvoren od dana objave na internetskim stranicama www.lopar.com. Zadatak je na kreativan i inovativan način prezentirati destinaciju Lopar kako bi se informiralo i zainteresiralo posjetitelje koji dolaze u destinaciju. Idejno rješenje treba sadržavati vizualnu prezentaciju jedne ili više od osnovnih karakteristika Lopara.

 

2. Tijek natječajnog postupka

Javni natječaj počinje teći danom objave na internetskim stranicama Naručitelja. Rok za predaju idejnog rješenja je 02.05.2022. godine. Povjerenstvo donosi odluku najkasnije do 10.svibnja 2022. godine koja će biti objavljena na internetskim stranicama Naručitelja.

Rezultati natječaja biti će objavljeni javno ali i dostavljeni svim Natjecateljima putem e-pošte, najkasnije osam (8) dana od završetka rada povjerenstva. Ime nagrađenog Natjecatelja biti će objavljena na internetskim stranicama Naručitelja.

 

3. Natječajna prijava

Natječajna prijava mora sadržavati:

  • Natječajni rad
  • Prijavni obrazac (Obrazac 1)
  • Izjavu o autorstvu (Obrazac 2)

Natječajne radove treba poslati u .pdf formatu na e-mail adresu zajedno sa Prijavnim obrascem (Obrazac 1 ) i Izjavom o autorstvu (Obrazac 2). Nakon odabira Natjecatelj šalje Naručitelju rad u .psd ili .cdr formatu.

Svojim potpisom na Prijavnom obrascu i Izjavi o autorstvu Natjecatelji potvrđuju autorstvo Natječajnog rada, čime jamče da su ovlašteni za predaju istog i da posjeduju ovlasti daljnjeg korištenja i izmjene Natječajnog rada, te potvrđuju da imaju pravo sudjelovanja i da su suglasni s dodjelom ugovora o otkupu isključivog prava na korištenje autorskog djela i tim obavezni pristupiti daljnjoj razradi Natječajnog rada.

Natječajni rad sadržava idejno rješenje tabli i to 200×300 cm, 386x238cm i 200×250 cm.

 

4. Kriteriji za ocjenjivanje radova

Kriteriji za ocjenjivanje radova kojima će se voditi povjerenstvo prilikom rada su:

  • jedinstvenost i jednostavnost rješenja
  • komunikacijska kvaliteta rješenja
  • visoka razina profesionalnosti rješenja
  • primjenjivost u svim medijima i izvedivost u svim tehnologijama

 

5. Nagrada i eventualna daljnja suradnja Naručitelja i Natjecatelja

Kao nagrada za izabrani natječajni rad predviđen je iznos od 3.000,00 kn netto i to na način da se s autorom rada sklapa ugovor o autorskom ili umjetničkom djelu sa navedenim iznosom, sukladno uvjetima iz ovog natječaja, za izradu grafičkog rješenja za turističke table. Ako rad pobijedi na natječaju, Natjecatelj mora biti spreman na daljnju razradu, odnosno na izradu još nekoliko formata radova (uz nadoplatu).

Potpisivanjem predmetnog ugovora s pobjednikom Natječaja, natječajni rad postaje vlasništvo Naručitelja te ga dalje ima pravo upotrebljavati bez ikakvih dodatnih odobrenja i ograničenja.

 

6. Završne odredbe

Naručitelj natječaja zadržava pravo da prema odluci Povjerenstva između pristiglih radova na natječaj ne izabere pobjednički rad i poništi natječaj, ukoliko ocijeni da niti jedan rad ne zadovoljava propisane kriterije.

U slučaju nepoštivanja rokova Natjecatelja čiji rad bude odabran, Naručitelj zadržava pravo promjene odabira pobjednika ili poništavanje natječaja.

Svi sporovi koji bi mogli nastati iz ovog natječaja prvenstveno će se rješavati na sporazuman i dogovoran način, a u suprotnom ugovaraju nadležnost stvarno nadležnog suda u Rijeci.

 

PROJEKTNI ZADATAK

 

Misija Turističke zajednice općine Lopar je brendiranje pijeska i pješčanih plaža Lopara.

Ciljevi djelovanja: Stvaranje općine Lopar kao destinacije za odmor obitelji s djecom, ali i kao odlične destinacije za raznorazne outdoor aktivnosti i kao destinacije sa bogatim kulturnim naslijeđem.

Mogući smjerovi za izradu Natječajnog rada: označavanje lokacije Lopar kao idealne destinacije za odmor obitelji s djecom; ili kao destinacije pogodne za razne outdoor aktivnosti; ili kao destinacije sa predivnom prirodnom i značajnim krajobrazom; ili kao destinacije sa bogatim kulturnim identitetom (loparski maškar, facol ili vizera).Boje koje su korištene u logotipu TZO Lopar su slijedeće:

Ukoliko će to narušiti umjetničku slobodu autora, gore navedene boje nije potrebno koristiti. Logotip i knjigu identiteta dostavljamo na e-mail svima koji žele sudjelovati na Javnom natječaju.Ukoliko autoru bude potrebna fotografija kao pozadina rješenja, TZO Lopar se obvezuje dostaviti autoru fotografiju visoke rezolucije ukoliko istu posjeduje. TZO Lopar ima bogat opus fotografija (pješčane plaže Lopara, outdoor aktivnosti, pješačke i biciklističke staze, geopark Lopar, loparski maškari) i voljni smo dostaviti Natjecateljima traženo.

 

Natječajni rad mora sadržavati:

  • logotip Turističke zajednice Općine Lopar
  • natpis: Tourist board Lopar 
  • natpis: www.lopar.com
  • natpis: lopar.sand.paradise

I to u 3 veličine tabli: 200×300 cm, 386x238cm i 200×250 cm

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime