Home Vijesti Četiri lipanjska koncerta ovogodišnjeg izdanja Orguljskog festivala „PETAR NAKIĆ“ u gradu Rabu

Četiri lipanjska koncerta ovogodišnjeg izdanja Orguljskog festivala „PETAR NAKIĆ“ u gradu Rabu

0
Četiri lipanjska koncerta ovogodišnjeg izdanja Orguljskog festivala „PETAR NAKIĆ“ u gradu Rabu

Foto: RabDanas

 

Manifestacije potaknute restauracijom ovog prekrasnog instrumenta započele su održavanjem ljetnih majstorskih tečajeva interpretacije još 2007. godine, a nastavile su se utemeljenjem orguljskog festivala s ciljem da vrhunski orguljaši zasviraju na raritetnim Nakićevim orguljama.

Rab danas oglas

 

Festival „Petar Nakić“ održava se pod umjetničkim je vodstvom red. prof. dr. art. Ljerke Očić, ujedno i predsjednice Društva za promicanje orguljske glazbene umjetnosti „Franjo Dugan“ iz Zagreba, koja je prije 15 godina i pokrenula ova orguljaška glazbena događanja u Rabu u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Rab.

 

Ovogodišnji festival kroz četiri koncerta nudi zanimljive solističke i jedan komorni program. Na prvom koncertu 2. lipnja, u 21 sat, nastupit će orguljašica Borna Barišić iz Splita, 6. lipnja na Rabu gostuje mladi orguljaš Ivan Šćepanović , a 9. lipnja orguljaš Božidar Ljubenko. Na posljednjem koncertu u ovogodišnjem ciklusu 13. lipnja nastupit će sopranistica Ida Bilić i orguljaš Mirko Jankov.

 

Ova atraktivna glazbena manifestacija koja već na neki način predstavlja glazbeni „brend“ grada Raba, u izuzetno vrijednom prostoru spomenika kulture kakvog u svjetskim razmjerima predstavlja rapska (ex) katedrala, pruža poseban glazbeni doživljaj brojnoj publici koja redovito posjećuje ove koncerte.

 

Ulaz za sve koncerte je besplatan.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime