Home Vijesti 6. MARES UWPM CUP 2022. na Rabu okupio svjetske majstore podvodne fotografije

6. MARES UWPM CUP 2022. na Rabu okupio svjetske majstore podvodne fotografije

0
6. MARES UWPM CUP 2022. na Rabu okupio svjetske majstore podvodne fotografije

Foto: Izvor: Ronilački klub “Roniti se mora” | Foto: Luis Campos (Portugal)

Foto: Chiara Scrigner, Evgen Suban, Marija Kerkez, Nenad Škorić, Elvir Mahmutović, Andrea Sauro, Fisnik Sahatçiu, Anton Prekalj, Paola Antonella-Corradi, Lovro Rašan, Andrea Michelutti, Fabio Iardino, Claudio Zori, Guglielmo Cicerchia, Francesco Sesso, Rui Bernardo

 

Na ovogodišnjem Mares UWPM kupu sudjelovalo je najviše do sada, 120 natjecatelja – fotografa, asistenata i modela iz 12 zemalja; Danske, Švicarske, Portugala, Hrvatske, Slovenije, Italije, Srbije, Mađarske, Barbadosa, Njemačke, Bosne i Hercegovine te Nizozemske. Ovim brojem natjecanje je postalo najveće u Europi, te jedno od najvećih i u svijetu. Također, ova je prigoda za neke fotografe bila i trening za predstojeće Europsko prvenstvo u Portugalu početkom listopada ove godine. Natjecatelji su tri svoje fotografije mogli predati u pet zadanih kategorija: Ambijent sa modelom, Ambijent bez modela, Riba, Makro i Kreativa, posebno za kompakt i DSLR fotoaparate.

Rab danas oglas

 

Izvor: Ronilački klub “Roniti se mora”

 

Uz nagrade fotografima, dodjeljivale su se i one za najbolje modele, Kup nacija gdje su svoje zemlje predstavili najbolji natjecatelji koji su imali priliku osvojiti prijelazni pehar Kupa nacija i “Blue Spirit Trophy” nagrada za izuzetan doprinos i duh fair playa.

 

Pobjednici Mares UWPM Kupa nacija su talijani s fotografima Guglielmo Cicerchia i Francesco Visintin dok je trofej Blue Spirit pripao Jos Broere iz Nizozemske.

 

Četveročlani međunarodni žiri: Kerim Sabuncuoglu (Turska), Michele Davino (Italija), Danijel Frka (Hrvatska) i Grega Verč (Slovenija) odabrao je najbolje radove, a posao nije bio nimalo lak, uzevši u obzir da su većina natjecatelja već cijenjeni i iskusni podvodni fotografi, a prekrasni rapski akvatorij dao im je dodatnu inspiraciju. Ali, kao i uvijek do sada, žiri je odlično odradio svoj posao.

 

Samo natjecanje zbog otežanih vremenskih uvjeta održalo se u akvatoriju Rta Lun i Crvenih stijena gdje su fotografi i njihovi asistenti dovezeni izletničkim brodovima Mala Maris, Barba Frane i Barba Šime, te dva glisera Kron Diving-a. Dva urona od 90 minuta, usprkos hladnom moru temperature i do 12 stupnjeva, bila su dovoljna za pregršt predivnih fotografija podvodnog svijeta.

 

Foto: Fabio Iardino (Italija)

 

Pobjedničke fotografije u ukupnom DSLR poretku napravili su redom Talijani: Fabio Iardino (1. mjesto), Francesco Sesso (2. mjesto) i Guglielmo Cicerchia ( 3.mjesto), a u kompaktu prva dva mjesta Talijani Yan Toso (1. mjesto), Chiara Scrigner (2. mjesto ) te Lovro Rašan iz Hrvatske (3. mjesto). Nagrada za najboljeg modela pripala je Isabella Furfaro (Italija).

 

U hrvatskom poretku u kategoriji DSLR najbolji je bio Marino Brzac (1. mjesto), za njim Karlo Maćaš (2. mjesto ) te Dalibor Andres ( 3. mjesto), a u kompaktu Lovro Rašan (1. mjesto), Nenad Škorić (2. mjesto ) te Alessandra Giordani (3. mjesto).

 

Nagradu Best of show dobio je Stefano Proakis iz Italije.

 

Ronilački klub “Roniti se mora” sa svim svojim članovima zahvaljuje se sponzorima i partneru ovog projekta TZ grada Raba te svim natjecateljima.

 

Željeli bismo da se ovo naše međusobno nadvodno i podvodno druženje nastavi, da se sklapaju nova prijateljstva ispod i iznad razine vode.

 

Neka Mares UWPM Kup postane sinonim za stvaranje novih prijateljstava različitih ljudi koje povezuje ista strast, jezgra oko koje se možemo povezati i međusobno podijeliti tu svoju strast prema podvodnoj fotografiji i svijetu ispod površine vode. Veliko hvala još jednom svima koji sudjeluju u ovom natjecanju i što su dio ove jedinstvene priče.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime