logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Ponedjeljak, 13 Lipanj 2022 09:49

Udruga Komin | 60-ak volontera sudjelovalo u akciji čišćenja barbatskog podmorja i priobalja

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Udruga Komin | 60-ak volontera sudjelovalo u akciji čišćenja barbatskog podmorja i priobalja Foto: Hrvoje Hodak, Dražen Karavlah, Udruga Komin

U nedjelju 12. lipnja barbatska Udruga Komin uspjela je u akciji čišćenja podmorja i priobalja okupiti 60-ak volontera, među kojima je bilo 15 ronioca. Što na kopnu, što na moru, čistilo se od Vodenče do crkve sv. Stjepana i uz obalni pojas otoka Dolina.

 

U akciji čišćenja podmorja sudjelovalo je pet barki, a prvi zaroni su otpočeli oko 10:00 sati. Akcija je trajala sve dok se posljednja barka nije vezala za rivu negdje oko 14:00 sati.

 

Ronioci i njihovi barkarioli i ovoga su puta skupili punu prikolicu otpada, dok su volonterke čisteći barbatsko priobalje i oko glavne prometnice, također prikupile popriličnu količinu smeća. Nakon uspješno odrađene eko-akcije, na Kaštelu je nastavljeno druženje svih sudionika do kasnih poslijepodnevnih sati, a da uz roštilj i piće bude i pjesme pobrinuo se Hrvoje Vrtodušić s gitarom.

 

Iz Udruge Komin zahvaljuju svima koji su sudjelovali u akciji, a osobito Mirko Diving centru koji je posudio opremu za ronioce, te članovima KPA Amfora. Također zahvale idu i prema komunalnom poduzeću Dundovo, MO Barbat, Rab Bit-u na plakatima te portalu Rab DanasRadio Rabu.

 

Sredstva su osigurana iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo, a projekt "(P)održimo naše ribare i očuvajmo naše more" je prijavljen na 3. FLAG natječaju za Mjeru 2.B.1. Ulaganje u održivi razvoj ribarstvenog područja.

Pročitano 925 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1