Home Vijesti Pia i Friedrich Fuchs – Rab je poseban spoj elegancije i šarma bez kojeg ne možemo

Pia i Friedrich Fuchs – Rab je poseban spoj elegancije i šarma bez kojeg ne možemo

0
Pia i Friedrich Fuchs – Rab je poseban spoj elegancije i šarma bez kojeg ne možemo

Foto: Foto: TZ grada Raba

 

Zanimljiva je priča gospodina Friedricha koji je po prvi puta na Jadran došao sa svojima roditeljima još kao tinejdžer 1969. i to u Starigrad Paklenicu, no već te zime poznanik im je preporučio Rab. U jednoj od tada brojnih turističkih agencija koje su nudile aranžmane za tadašnju Jugoslaviju, pronašli su i ponudu za Rab. Riječ je bila o ponudi za potpuno novi hotel Carolinu. Osoblje u agenciji ih je uvjeravalo da će hotel biti gotov i spreman, međutim po dolasku na Rab i u Suhu Puntu, hotel nije bio ni blizu spreman za prihvat gostiju.

Rab danas oglas

 

Kako bi spasila situaciju agencija im je ponudila zamjenski smještaj u Opatiji, no Friedrichovim roditeljima nije padalo na pamet voziti natrag s otoka, već su od agencije zahtijevali da im smještaj pronađu na Rabu. Iako su obližnji bungalovi na Suhoj Punti također bili zauzeti, postojala je opcija da na Rabu ostanu uz uvjet da dijele jedan od bungalova s još jednom obitelji. Prihvatili su tu ponudu i na Rabu proveli, kako kaže gospodin Friedrich, jedan od najboljih odmora ikada, no dodaje: “Bila su to druga vremena”.

 

U godinama koje su uslijedile nastavio je dolaziti s roditeljima na Rab, a sa svojom suprugom Piom po prvi puta na Rab stiže 1979. godine i to kod gospođe Marije i gospodina Antona Lončarića iz Palita. Putovali su i drugdje, ali Rabu i obitelji Lončarić vraćali su se svake godine.

 

Za njih je, kako to sami kažu, Rab poseban spoj elegancije i šarma bez kojeg ne mogu, a tu zaljubljenost u Rab, naravno, prenijeli su i na svoju djecu.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime