Home Vijesti Dino Guščić svojim glasom i scenskim nastupom oduševio mikovsku publiku i kolege glazbenike

Dino Guščić svojim glasom i scenskim nastupom oduševio mikovsku publiku i kolege glazbenike

0
Dino Guščić svojim glasom i scenskim nastupom oduševio mikovsku publiku i kolege glazbenike

Foto: RabDanas

 

Već sam ”line up” festivala ukazivao je na to da će ove godine konkurencija biti jaka, stoga je pred rapskim, a sada i „kvarnerskim grdelinom“ bio izuzetno težak zadatak da opravda povjerenje stručnog žirija i Andreja Baše te da kao debitant zadivi publiku i kolege na festivalu. Da, naravno, riječ je o našem Dinu Guščiću koji je odlučio stubokom promijeniti svoj glazbeni izričaj i vratit se u okrilje bliske mu kvarnerske čakavštine. I da, na MIK-u je nastupio kao sedamnaestogodišnjak, a eto s današnjim danom ušao je u punoljetne vode – sretna plovidba Dino!

Rab danas oglas

 

Iako je svoj premijerni singl ”Čekam jutro” predstavio u klasičnom popu, Dino je ovaj put izabrao pjesmu mediteranski privlačne kancone „Mene zove svet“ za koju je tekst napisala Suzana Blečić, glazbu potpisuje Suzana Matušan Avgustini, a aranžman Aleksandar Valenčić. Pjesma je to koja priziva potrebu otkrivanja ljepota života, ali i predavanja ljubavi, jer ”…ča je svet bez jubavi…” kako kaže sam tekst. Dino, onako pun pozitivne energije i mladenačkog optimizma, na najljepši je mogući način svojim glasom oduševio mikovsku publiku. Upitan o samoj suradnji, skromno nam kaže kako su mu pjesmu ponudili autori prije dvije godine pa je nakon toga bilo samo pitanje vremena kad će Dino ”zakantat” na MIK-u.

 

 

Dino nam s oduševljenjem priča kako je bio očaran samom ponudom da nastupi na festivalu: ”Mislio sam da sanjam, no čini se da mi se san ostvario. Ove godine sudjelovao sam na MIK-u kao debitant i bilo je to za mene jedno predivno iskustvo. Sudjelovanje na tako važnom festivalu daje mi motivaciju za daljnji rad.” Ovaj mladić nije imao tremu od nastupa već je bio uzbuđen što nastupa rame uz rame sa zvučnim imenima naše pjevačke scene. Premijerna „kastafska“ izvedba pjesme ”Mene zove svet” oduševila je sve nazočne u jedinstvenom ambijentu Crekvine i led je bio probijen. Mladi debitant je, tada još sedamnaestogodišnjak, poput iskusnog profesionalca, suvereno vladao binom i zagospodario prostorom kojem svim srcem i dušom pripada.

 

Naravno, u ovim trenucima prepričavanja samog iskustva sudjelovanja na MiK-u Dino je osjetio potrebu zahvaliti se svim autorima na pruženoj prilici i povjerenju te trudu uloženom u nastajanje pjesme.

 

Drugog festivalskog dan mikovsku karavanu put je odveo do Malinske na Krku. Ozračje prvog nastupa ponavlja se i ovdje. Srce mu je puno, a dodatni ushit pojačava i činjenica da je zapjevao uz iskonsku divu hrvatske estrade Terezu Kesoviju. Velika potpora, ali i podstrek za daljnji rad bila mu je još jedna ikona MIK-a – Karin Kuljanić, koja nije skrivala oduševljenje da jedan tako mladi debitant tako samouvjereno i sigurno nastupa na ovakvom festivalu bogate tradicije.

 

Posljednja dva dana karavana je provela u Rijeci, a kruna događanja bio je TV prijenos uz brojnu publiku ispred i iza kamera, odnosno TV ekrana. Dino u ovom trenutku ostaje bez riječi: ”Neopisivo” – kaže, ”jednostavno, finale festivala, moćan osjećaj pri uspinjanju na binu, doslovno trenutak za pamćenje. Glazba kreće, izvodim pjesmu na MIK-u i htio bih iskočit iz vlastitog tijela od sreće. Iako nisam dobio nagradu za debitanta, kao da i jesam!“ – s veseljem govori. ”Meni je najveća nagrada bila kad sam dobio pregršt pohvala i čestitki za nastup od dragih ljudi kojima sam bio okružen. Posebno me se dojmila čestitka koju mi je uputio čovjek koji je napisao tekst za pjesmu DEL TEBE, Zlatan Marunić, a koju je prije nekoliko godina izveo Mario Lipovšek Battifiaca s klapom Reful, rekavši mi: “Ti mene ne znaš, al’ ja tebe znam! Čestitam ti na predobroj izvedbi, pred tobom je predivna budućnost.” To su riječi i susreti koji te tjeraju naprijed…” Podsjetimo, pjesmu „Del tebe“, uz pratnju gitariste Darka Horvata te Ivane Galić, Dino je otpjevao na terasi jednog restorana, a snimka je postala viralni hit i ubrzo je imala preko 100.000 pregleda na Facebooku.

 

 

Na kraju, duboko uzdahnuvši, Dino zaključuje: ”Eto to je samo dio mojeg mikovskog iskustva. Dogodine se opet vidimo na MIK-u. Pomalo već radimo na pripremama za sljedeću godinu. Mogu slobodno reći da ću se i sam okušati u pisanju teksta. A sve ostalo će biti iznenađenje. Još jedno veliko hvala mom timu, hvala direktoru festivala Andreju Baši. Hvala svima koji me vjerno prate i podržavaju! Toliko od mene, puno vas volim! Vaš Dino”

 

U tako mladom čovjeku prepunom talenta i bogomdanog glasa jednostavno mora čučati uspjeh. Čvrsto vjerujemo da će Dino pametno izabrati svoj daljnji tijek karijere, a uopće i ne sumnjamo kako će biti obasipan dobrim pjesmama.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime