logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 14:10

Novo ulaganje u sustav gospodarenja otpadom – nabava specijaliziranog vozila za prikupljanje otpada

Napisao/la Dundovo d.o.o.
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

Komunalnom društvu Dundovo d.o.o. je nakon provedene javne nabave isporučeno novo specijalizirano vozilo za prikupljanje otpada – kamion kiper proizvođača Iveco s hidrauličkom dizalicom Palfinger.

 

Riječ je o značajnoj investiciji Društva u sustav gospodarenja otpadom u vrijednosti od 1.100.000 kn, a nastavlja se na prošlogodišnju nabavu dva nova vozila sufinanciranih sredstvima fondova Europske unije. Vozilo će zamijeniti postojeće, 24 godine staro, što predstavlja bitni iskorak u osiguranju redovitosti i stabilnosti sustava prikupljanja otpada.

 

Njegova je primarna namjena prikupljanje otpada iz polupodzemnih spremnika za miješani komunalni otpad i „zvona“ za selektivni otpad te prikupljanje glomaznog otpada. Adekvatna opremljenost ovog vozila u vidu natkrivenog tovarnog prostora zapremine 16 m3 u kombinaciji s hidrauličkom dizalicom dosega 12 metara i podiznom moći od 4 tone kojom se može upravljati s daljinskim upravljačem, omogućit će bolju učinkovitost radnih procesa te rad na siguran način. Valja spomenuti kako udovoljava Euro 6 normi čime se osiguravaju niža emisija stakleničkih plinova te ublažavanje negativnih utjecaja na okoliš.

 

Dundovo d.o.o. vlastitim sredstvima i uz potporu Grada Raba kontinuirano ulaže u modernizaciju i razvoj sustava gospodarenja otpadom te će se taj proces nastaviti i u narednim godinama.

 

Samo čisti otok je sretan otok

Pročitano 889 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1