Home Vijesti Novo ulaganje u sustav gospodarenja otpadom – nabava specijaliziranog vozila za prikupljanje otpada

Novo ulaganje u sustav gospodarenja otpadom – nabava specijaliziranog vozila za prikupljanje otpada

0
Novo ulaganje u sustav gospodarenja otpadom – nabava specijaliziranog vozila za prikupljanje otpada

Foto: RabDanas

 

Riječ je o značajnoj investiciji Društva u sustav gospodarenja otpadom u vrijednosti od 1.100.000 kn, a nastavlja se na prošlogodišnju nabavu dva nova vozila sufinanciranih sredstvima fondova Europske unije. Vozilo će zamijeniti postojeće, 24 godine staro, što predstavlja bitni iskorak u osiguranju redovitosti i stabilnosti sustava prikupljanja otpada.

Rab danas oglas

 

Njegova je primarna namjena prikupljanje otpada iz polupodzemnih spremnika za miješani komunalni otpad i „zvona“ za selektivni otpad te prikupljanje glomaznog otpada. Adekvatna opremljenost ovog vozila u vidu natkrivenog tovarnog prostora zapremine 16 m3 u kombinaciji s hidrauličkom dizalicom dosega 12 metara i podiznom moći od 4 tone kojom se može upravljati s daljinskim upravljačem, omogućit će bolju učinkovitost radnih procesa te rad na siguran način. Valja spomenuti kako udovoljava Euro 6 normi čime se osiguravaju niža emisija stakleničkih plinova te ublažavanje negativnih utjecaja na okoliš.

 

Dundovo d.o.o. vlastitim sredstvima i uz potporu Grada Raba kontinuirano ulaže u modernizaciju i razvoj sustava gospodarenja otpadom te će se taj proces nastaviti i u narednim godinama.

 

Samo čisti otok je sretan otok

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime