logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Srijeda, 10 Kolovoz 2022 08:49

Blagoslov novoizgrađenog dijela groblja Kampor – groblje službeno stavljeno u funkciju

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Blagoslov novoizgrađenog dijela groblja Kampor – groblje službeno stavljeno u funkciju Foto: Hrvoje Hodak

Danas je nakon održane Svete mise u crkvi sv. Bernardina Sienskog, u nazočnosti predstavnika Grada Raba i MO Kampor, fra Ivica Strčić, župnik župe sv. Eufemije djevice i mučenice, blagoslovio novo groblje i mrtvačnicu u Kamporu.

 

Riječ je o zgotovljenom novom dijelu mjesnog groblja i pripadajućoj mrtvačnici čiji su radovi u iznosu od 5,79 milijuna kuna započeli u studenom 2020. godine, a završili u lipnju 2022. godine.

 

Novoizgrađeno groblje obuhvaća devet zemljanih grobova, 20 jednostrukih grobnica, 15 dvostrukih grobnica i četrdeset ukopnih niša. Osim grobnih mjesta izgrađena je mrtvačnica s oproštajnim trgom, opločene su staze groblja, izvedene hidroinstalacije – vodovodni priključci, oborinska i fekalna odvodnja, pristupna cesta s manjim parkiralištem, ogradni zidovi i drugi manji radovi. Izvođač radova na groblju i mrtvačnici je Eding d.o.o. Zagreb, dok je za nadzor vršio Fluming d.o.o. Rijeka, a valja spomenuti i sufinanciranje izgradnje mrtvačnice od strane Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, Uprave za otoke, u iznosu od 650.000 kuna.

 

Nakon ishođene uporabne dozvole i blagoslova, novi dio mjesnog groblja Kampor službeno je stavljen u funkciju, a upravljanje i održavanje ovog, kao i svih mjesnih groblja na otoku, dodijeljeno je Dundovu d.o.o. za komunalne djelatnosti.

Pročitano 1550 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1