Home Vijesti Blagoslov novoizgrađenog dijela groblja Kampor – groblje službeno stavljeno u funkciju

Blagoslov novoizgrađenog dijela groblja Kampor – groblje službeno stavljeno u funkciju

0
Blagoslov novoizgrađenog dijela groblja Kampor – groblje službeno stavljeno u funkciju

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

Riječ je o zgotovljenom novom dijelu mjesnog groblja i pripadajućoj mrtvačnici čiji su radovi u iznosu od 5,79 milijuna kuna započeli u studenom 2020. godine, a završili u lipnju 2022. godine.

Rab danas oglas

 

Novoizgrađeno groblje obuhvaća devet zemljanih grobova, 20 jednostrukih grobnica, 15 dvostrukih grobnica i četrdeset ukopnih niša. Osim grobnih mjesta izgrađena je mrtvačnica s oproštajnim trgom, opločene su staze groblja, izvedene hidroinstalacije – vodovodni priključci, oborinska i fekalna odvodnja, pristupna cesta s manjim parkiralištem, ogradni zidovi i drugi manji radovi. Izvođač radova na groblju i mrtvačnici je Eding d.o.o. Zagreb, dok je za nadzor vršio Fluming d.o.o. Rijeka, a valja spomenuti i sufinanciranje izgradnje mrtvačnice od strane Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, Uprave za otoke, u iznosu od 650.000 kuna.

 

Nakon ishođene uporabne dozvole i blagoslova, novi dio mjesnog groblja Kampor službeno je stavljen u funkciju, a upravljanje i održavanje ovog, kao i svih mjesnih groblja na otoku, dodijeljeno je Dundovu d.o.o. za komunalne djelatnosti.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime