logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Petak, 19 Kolovoz 2022 11:41

Dođite na Vodenču i budite dio 12. Krešinog plivačkog maratona za OSI "Srcem protiv barijera"

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Dođite na Vodenču i budite dio 12. Krešinog plivačkog maratona za OSI "Srcem protiv barijera" Krešo i Sivano s novim majicama 12. maratona "Srcem protiv barijera" na terasi u Barbatu

U subotu 20. kolovoza 2022., pola sata nakon okupljanja u 8 sati kod rampe na barbatskoj Vodenči, krenut će 12. Krešin plivački maraton, odnosno plivački maraton za osobe s invaliditetom "Srcem protiv barijera" na kojem će Rabljani, njihovi prijatelji i gosti plivati za plemenitu svrhu dokidanja svih mogućih barijera, i onih fizičkih, i onih u glavama mnogih, kad je riječ o osobama s invaliditetom i njihovim pravima. Sutra ćemo barem na trenutak u moru svi biti jednaki kako bi na taj simboličan način promovirali ideju međusobnog uvažavanja i jednakih mogućnosti za sve.

 

Naš zagrebački Rabljanin Krešimir Butković, pokretača maratona i istaknuti borac za prava osoba s invaliditetom, tek je u četvrtak otpušten s poduže hospitalizacije u riječkom KBC-u (Sušak), tako da ipak neće biti u mogućnosti doći do Vodenče. Kako bilo da bilo Krešino je srce sa svima onima koji će sutra zapjeniti more u Barbatskom kanalu, a jučer se u društvu svojeg prijatelja i izdavača Silvana Frančiškovića fotografirao s novom majicom maratona. Naime, prodajom majica s prepoznatljivim logom maratona prikupljaju se sredstva u cilju realizacije planiranih projekata prilagođenih osobama s invaliditetom kako bi im se olakšao pristup društvenom životu zajednice, a sredstva s ovogodišnjeg maratona idu u fond za kupnju dizalice za spuštanje u more na poziciji kupališta u autokampu Padova II.

 

Od samog početka Grad Rab je partner projekta, a uz Grad glavni organizatori su Gradsko društvo Crvenog križa Rab i Udruga Komin, dok su TZG Raba i POU Rab pokrovitelji projekta, a portal Rab Danas i Radio Rab medijski pokrovitelji.

 

Okupljanje je kod rampe na Vodenči u Barbatu u 8 sati, dok start simbolične dionice duž obale na Vodenči kreće u 8.30 sati kada će sudionici već tradicionalno zapjeniti more u kojemu smo svi jednaki i na taj način pružiti podršku osobama s invaliditetom.

 

 Pozivamo sve da nam se pridruže u subotu, 20. kolovoza 2022. godine u 8 sati na Vodenči u Barbatu kako bi zajedničkim plivanjem, sa što većim brojem okupljenih, pokrenuli i stvarali promjene u našoj zajednici i širili poruku jednakih mogućnosti za sve.

Pročitano 720 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1