×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 893
Ispiši ovu stranicu
Petak, 08 Travanj 2016 06:59

„Cvijeće za balkone, terase i vrtove“

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Viši stručni savjetnik za hortikulturu Savjetodavne službe Željko Peran, mag. ing. agr. u srijedu, 6. travnja, Loparane je počastio predavanjem pod nazivom „Cvijeće za balkone, terase i vrtove“.

Osim brojnih mnogima dobro poznatih vrsta cvijeća koje svojom ljepotom i mirisom krase naše vrtove i čine ih ugodnijima za boravak, Peran je prezentirao i neke manje poznate, pa čak i rijetke vrste na našem otoku. Uz predstavljanje čitave palete raznovrsnog cvijeća, predavanje je pružilo i niz korisnih savjeta koji se odnose na sadnju, prihranjivanje, njegu itd., a nakon samog izlaganja uslijedila su vrlo konkretna pitanja publike na koje je Peran sa zadovoljstvom odgovarao. U uvodnom dijelu istaknuo je kako je većina okućnica na našem otoku i priobalju vrlo lijepa i uredna, no ukazao je i na jedan godinama aktualan problem, a to su neobrađene i zapuštene parcele koje nagrđuju opću sliku otoka i turističke destinacije.

Predavanje Željka Perana direktor Turističke zajednice Općine Lopar Marin Mušćo predstavio je kao najavu čitavog niza aktivnosti koje će uslijediti povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje, a sa svrhom ukazivanja na važnost održivog i odgovornog ponašanja prema prirodi i planeti na kojoj živimo.

Pročitano 771 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.