Home Vijesti Zadovoljna djeca, nova prijateljstva, sportska nadgradnja i suradnje trenera nakon 10. Košarkaškog kampa RAB 2022

Zadovoljna djeca, nova prijateljstva, sportska nadgradnja i suradnje trenera nakon 10. Košarkaškog kampa RAB 2022

0
Zadovoljna djeca, nova prijateljstva, sportska nadgradnja i suradnje trenera nakon 10. Košarkaškog kampa RAB 2022

Foto: Foto/ Izvor: Košarkaški kamp RAB 2022


Ove godine na kampu je okupljena nikad jača i kvalitetnija struktura trenerskog kadra i pratećeg osoblja, a svi su na Rab pristigli iz kontinentalnog dijela Hrvatske.

 

Rab danas oglas

U promjenjivom stručnom sastavu kampa sudjelovali su: Valeria Bartolović iz Gole (trenerica i medicinsko osoblje za praćenje i sanaciju bilo kakvih povreda), Marija Mišković iz Koprivnice (kineziolog za školu plivanja i druge aktivnosti), Izet Čaldarević iz Koprivnice (pomoćni trener u kampu), Klara Široki iz Gole (pomoćna trenerica u kampu), Lucija Golubić – Winnipeg Canada (trenerica u kampu po posebnom programu), Monika Bosilj iz Varaždina (igrala i školovala se u SAD-u, reprezentativka, profesionalna košarkašica i trenerica sa FIBA licencom), dok su u onoj drugoj, nepromjenjivom sastavu sudjelovali: Dražen Cesar iz Varaždina (Instruktor HKS, trener državne selekcije, trener u kampu i voditelj struke na kampu), Željko Golubić iz Koprivnice (direktor kampa i trener selekcije).

 

Na Međunarodnom košarkaškom kampu RAB 2022. sudjelovali su igračice i igrači ŽKK DHPG, KK Koprivnica, KK Vindija i domaćeg kluba KK RAB, te košarkaši iz Austrije i Italije. Svakako treba spomenuti i to da su domaći – rapski košarkaši i košarkašice na kampu sudjelovali besplatno, bez uplate kotizacije.

 

Rab je ponudio aktivnosti i izvan košarkaških terena

Klub organizator je u suradnji sa Gradom Rabom na kampu 2021. godine počeo snimati promiđbeni film košarkaškog kampa na Rabu, a ove godine je dovršeno snimanje i montaža snimljenog materijala u Video studiju Piloto Rab. Isto tako u planu je da prva službena premjera bude u gradu Rabu, uz uzvanike iz košarkaškog sporta i druge goste.

Ovaj kamp, napomenuo nam je to direktor kampa Željko Golubić, isključivo je tehničkog karaktera, za ispravljanje uočenih grešaka, ali i za kvalitetnu nadgradnju. Radilo se u tri selekcije, u koje su košarkašice i košarkaši raspoređeni nakon selekcijskog treninga, temeljem trenutnog tehničkog znanja. Treninzi su održavani u ranim prijepodnevnim i predvečernjim satima, a treniralo se u klimatiziranoj dvorani s dva terena, zatim na vanjskim terenima u Palitu i košarkaškom terenu Valamar Padova Premium Camping Resorta.

 

Osim rada na košarkaškim terenima, organizator je kamperima osigurao izlet brodom, igre u moru, školu plivanja za poluplivače i neplivače, upoznavanje znamenitosti grada Raba i okolice. Šetnje i druge aktivnosti. Cijelo vrijeme trajanja kampa, organizator je osiguravao i medicinsku skrb za kampere.

 

Za uže vodstvo kampa i gošće, gradonačelnik grada Raba, Nikola Grgurić priredio je prijem, a u završnom danu, raznim igrama po selekcijama, nazočili su; predsjednik Gradskog vijeća Željko Dumičić, voditeljica Dječjeg odmarališta Varaždin Željka Vincek Strugar i Monika Bosilj profesionalna košarkašica, koji su ujedno dodjeljivali nagrade najboljim kamperima.

 

Završne igre i podijele nagrada

Posljednjeg dana u završnim igrama za djecu sudjelovali su svi kamperi i kamperice, a svaka selekcija imala je po dvije igre natjecateljskog karaktera. U trećoj, najmlađoj skupini i prvoj igri slalom s promjenama loptom pobijedio je domaći igrač KK RabaSanjin Čargonja, koji je bio najbolji i u drugoj igri, u kojoj su djeca morala voditi dvije lopte u slalomu.

 

U drugoj skupini u igri poligon, kod dječaka je pobijedio igrač KK Koprivnica Andrija Švegović, dok je na istom poligonu, ali kod djevojčica, najbolja bila košarkašica ŽKK DHPG – Erika Premec. U drugoj igri ove skupine natjecanja u šutu najbolji je bio igrač KK RabAndrija Beg, dok je kod djevojčica najbolja ponovno bila košarkašica ŽKK DHPG Erika Premec.

 

U prvoj skupini, pobjednik u poligonu bio je Saša Horvat iz KK Koprivnica, a u igri šutiranja s ograničenim vremenom najbolji je bio igrač KK Vindije Varaždin David Gajski.

 

Svi kamperi i kamperice dobili su priznanja za sudjelovanje na ime i prezime, male uspomene s fotografijom ekipe, naljepnice kampa, simbolične medaljice kampa, majice u trajno vlasništvo i proizvode Podravke, dok su najbolji u igrama po selekcijama dobili i dodatne medalje za osvojena prva mjesta.

 

Završne govore kamperima i nazočnoj publici održali su Instruktor HKS Dražen Cesar i predsjednik Gradskog vijeća Grada Raba Željko Dumičić koji je i zatvorio košarkaški kamp.

– “Predivno je vidjeti mlade košarkašice i košarkaše koji zrače vedrinom i pozitivom – nasmijane i vesele. Uspostavljena su nova prijateljstva i suradnje trenera, a svi pomoćni treneri imali su se prigodu kroz kamp dodatno educirati, što će im sigurno koristiti u radu u njihovim sredinama”, poručio je za kraj direktor kampa Željko Golubić.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime