Home Vijesti Na otoku Rabu 13. rujna ostvareno dvomilijunto noćenje

Na otoku Rabu 13. rujna ostvareno dvomilijunto noćenje

0
Na otoku Rabu 13. rujna ostvareno dvomilijunto noćenje

Foto: RabDanas

 

Iako se sve češće spominje važnost održivosti turizma, te da brojnost noćenja nije pokazatelj kvalitete destinacije, statističko praćenje turističkih rezultata destinacije i dalje je bitno u promišljanju razvoja iste.

Rab danas oglas

– „Na području Grada Raba bilježimo odlične turističke rezultate, koji su u noćenjima za 14% bolji od lanjskih te u 95%-tnom ostvarenju u odnosu na 2019. godinu. Zaista se trudimo osvijestiti lokalno stanovništvo kako nam statistički pokazatelji u vidu broja noćenja mogu biti samo smjernice, dok za mjerenje kvalitete destinacije moramo koristiti sofisticiranije alate, kao što je to u našem slučaju mjerenje online reputacije destinacije kroz projekt IQM Destination Rab. Veseli nas svaki turist koji nas posjeti, a ima ih sve više koji se zaljube u Rab te im postane drugi dom kojeg posjećuju kad god im to slobodno vrijeme dopusti. Ne treba zaboraviti ni činjenicu da tradicija turizma u Rabu datira iz 1889. godine, te da je ta tradicija itekako živa među našim domaćinima, bilo da se radi o hotelijerima, iznajmljivačima u turizmu i ostalima“, istaknula je direktorica TZG Rab, Ivana Matušan.

 

Doznajemo također kako se na području Grada Raba trenutno odmara cca 6 tisuća turista, a u ovoj godini su odlični rezultati ostvareni na razini svih smještajnih kapaciteta. Na području grada Raba još uvijek ima događanja, a slijedi i Kanata 24.9., kojom će se obilježiti kraj glavnine sezone.

 

Povodom zabilježenog dvomilijuntog noćenja, direktor TZO Lopar Marin Mušćo je izjavio:

– „Veseli činjenica da smo se ove godine, što se tiče ostvarenja turističkog prometa, gotovo izjednačili s predpandemijskom 2019. godinom! Do 13. rujna u Loparu je ostvareno 716.395 noćenja, što je za čak 19% više nego u istom razdoblju prošle godine i svega 2% manje od 2019. Najbolji rezultat bilježi obiteljski smještaj koji je ostvario više noćenja nego u 2019. godini. Trenutno u Loparu boravi još preko 3.000 turista što daje optimizam za predstojeću posezonu. Slijedeći tjedan, točnije 20. rujna za njih pripremamo Fisherman’s fiestu, a 1. listopada očekuje nas 16. izdanje utrke iz Trekking lige Hrvatske pod nazivom Rab Island Trail“, poručio je Mušćo.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime